به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد، رسم و رسومات قشنگ،حفظ و نگه داری از ایین ها در ایرانیان از روزگاران دور تا به امروز بوده است.
شب یلدا از گذشته مرسوم بوده و در این شب متاسفانه افراد کمتر از میوه و بیشتر از انواع تنقلات،آجیلها و شیرینیها استفاده میکنند و با این کار سلامت جسمانی خود را به مخاطره میاندازند.
آداب و رسومی خاص از جمله بیدار ماندن تا پاسی از شب در کنار خانواده و اقوام،خوردن انواع میوه از جمله هندوانه و خیار،شیرینی، تنقلات و انواع آجیل سپری کرده و میکنند.
این خوردنیها،در نزد ایرانیان باستان نمادی از برکت،تندرستی و شادکامی بوده است.استخاره از دیوان شعر حافظ شیرازی و نقل انواع داستانهای کهن نیز از دیگر رسوم این شب باستانی است که بخصوص در باور ایرانیان قدیم، از ارزشی والا برخوردار بوده است. انگار که گذران شب یلدا بدون گرفتن فال حافظ و نقل انواع داستانها، معنایی نداشته است.
اما امروزه این آداب و رسوم ارزشمند تا اندازهای از شیوه سنتی خود دوره شده است.
این شب در آغوش گرم خانواده و نقل انواع داستانها از جمله شاهنامه خوانی در کنار ضیافت مختصری از خوردنیهای ویژه این شب،جای خود را به تماشای برنامههای تلویزیون همراه با پرخوری داده است.
کارشناسان تغذیه معتقدند این که بسیاری از خانوادهها عادت دارند از ابتدای شب یلدا تا انتهای آن با پرخوری،به یک باره حجم زیادی از کالری را وارد بدن خود کنند گفت:افراد باید از پرخوری بیرویه در شب یلدا خودداری کنند،تا به عوارض گوارشی مبتلا نشوند.
در شب یلدا، باید سعی شود به جای استفاده از تنقلات و شیرینی از میوه ها استفاده شود و حتما باید شام را سبک صرف کنند و از میزان برنج و نان در این وعده غذایی بکاهند.تا به یک باره حجم کالری در بدن افزایش نیابد.
در گذشته،افراد شب یلدای خود را با مصرف به اندازه انواع میوه بخصوص هندوانه و انار که از جمله میوههای این شب هستند،سپری میکردند و تا حد امکان مصرف انواع آجیل و شیرینیها را به حداقل میرساندند./س