غذایی که مصرف می‌کنیم تأثیر مستقیم روی عملکرد مغز دارد، بنابراین با انتخاب مواد غذایی صحیح می‌توان قدرت مغز را افزایش داد، حافظه را تقویت کرد و ذهن را جوان نگه داشت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ؛برخی از غذاها تأثیرات قابل توجهی در مغز دارند که می‌توان آنها را غذای مغز نامگذاری کرد؛ این غذاها در سلامتی مغز به عنوان عضو مهمی از بدن که در کارکرد تمام اعضا نقش حیاتی دارد بسیار مؤثر است.

ماهی های چرب

اگر برای به خاطر آوردن اینکه امروز چه روزی است و یا یک ساعت پیش چه غذایی را به عنوان ناهار صرف کرده‌اید، باید به مصرف غذاهایی بپردازید که مغزتان را ارتقا بدهد، یکی از این غذاها ماهی‌های چرب هستند.

اسیدهای چرب امگا -3 که در ماه‌های چرب چون سالمون، ساردین برای تمام بخش‌های بدن ارزش‌های فوق‌العاده‌ای دارند و به نظر می‌رسد که مغز نیز از این قاعده مستثنی نیست.

تحقیقات دانشگاه کیوپیو در فنلاند نشان می‌دهد که خوردن ماهی‌های چرب برای سه بار در هفته خطر مشکلات مغزی را تا 26 درصد کاهش داده و از زوال حافظه جلوگیری می‌کند.

برگ‌های سبز تیره

خوردن برگ‌های سبز تیره مثل اسفناج، کلم پیچ و بروکلی که سرشار از آنتی اکسیدان‌ها از جمله ویتامین C و بتاکاروتن است برای سالم نگاه داشتن بدن و مغز بسیار ضروری است؛ این نوع سبزیجات منبع خوبی از اسید فولیک هستند که می‌توانند به سرعت پردازش اطلاعات و به یادآوردن خاطرات کمک کند.

نتایج تحقیقات منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی نشان می‌دهد که فولیک اسیدی که در این برگ‌های سبز سبزیجات یافت شده می‌تواند در مقابل بیماری‌های شناختی در سالخوردگی مؤثر باشد.

تخم‌مرغ

زرده تخم‌مرغ‌ها نیروگاه‌های تغذیه‌ای هستند که در آنها ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری برای عملکرد مغز وجود دارد؛ این ماده غذایی ارزان که می‌تواند کارکردهای مختلفی در غذای روزانه داشته باشد منبع خوبی برای آهن است که برای ایجاد سلول‌های خونی قرمز که به مغز اکسیژن می‌رسانند، ضروری هستند و کمک می‌کند که کارکرد ذهنی هوشمندانه باشد و شما هوشیار و متمرکز باشید.

تخم‌مرغ‌ها همچنین منبع خوبی از ویتامین B12 هستند، ویتامینی که کمبود آن موجب زوال حافظه و پریشانی می‌شود؛ در این ماده غذایی همچنین ید وجود دارد که می‌تواند به توانایی‌های کودکان در حل مسئله بیفزاید.

چای سبز

در حالی که مغز شما با 80 درصد آب تشکیل شده، مرطوب نگاه داشتن آن برای کمک به عملکرد آن در بهترین سطح مورد انتظار حیات است؛ اگرچه ممکن است کمتر کسی طرفدار خوردن آب معمولی باشد اما جایگزین کردن آن با یک فنجان چای سبز می‌تواند مزیت‌هایی برای مغز داشته باشد.

نتایج یک تحقیق کره‌ای نشان می‌دهد که چای سبز می‌تواند به افزایش هوشیاری ذهن کمک کرده و حافظه را ارتقا دهد؛ محققان همچنین دریافتند که آنتی اکسیدان‌هایی که در چای سبز وجود دارد می‌تواند به حفظ مغز در مقابل خطر زوال مغز کمک کند.

شکلات

شاید تصور این که شکلات برای مغز مفید باشد شبیه یک آرزو به نظر برسد اما حقیقت این است که شکلات واقعاً برای مغز مؤثر است و به باهوش شدن کمک می‌کند؛ در حالی که بعید به نظر می‌رسد که خوردن قالب‌های شکلات شیری در افزایش نمره ضریب خوشی مؤثر باشد اما شکلات تلخ دارای مواد شیمیایی است که به واقع موجب ارتقای مغز می شود، موادی که از آنها با عنوان flavonoidها یاد شده و می‌تواند مهارت‌های شناختی را ارتقا دهد.

محققان دریافتند که این flavonoidها موجب ایجاد عصب‌های جدیدی در مغز می‌شوند و می‌توانند توانایی شکل‌گیری خاطرات جدید را بهبود بخشند؛ تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که flavonoidها جریان خون به مغز را نیز بهبود می‌بخشد.

یک تحقیق از زنان بالغی که از نوشیدنی‌های شکلاتی سرشار از flavonoidها استفاده کردند نشان می‌دهد که جریان خون آنها به مغزشان ظرف دو ساعت پس از مصرف این نوشیدنی‌ها افزایش یافت و آنها توانستند کارهای ذهنی پیچیده‌تری انجام دهند.

سلامت انسان‌ها همان چیزی است که آنها می‌خورند، بنابراین با درست خوردن می‌توان بهتر فکر کرد.

منبع: جام نیوز
برچسب ها: غذا ، هوش ، سلامت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.