به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز زنجان در ضمن خرمالو دوست معده هم به حساب می آیدآنرا تقویت میكند وباعث هضم بهتر غذا میشود. اشتهاآور است و برای تسریع رشد كودكان، میوه مناسبی محسوب میشود.
این میوه خوشمزه سرشار از ویتامین A است. ویتامین A اگر به مقدار كافی به بدن نرسد، نه تنها قدرت بینایی را كم میكند، بلكه باعث شكننده شدن پوست، ناخن و موها میشودپس اگر می خواهید پوست وموی زیبایی دا شته باشید حتما این میوه خوشمزه را بخوریدزیرا علاوه برویتامین A خرمالو منبع بسیار خوب ویتامین C نیز می باشد که این ویتامین نه تنها ویتامین جوانی وزیبایی است بلکه یک آنتی آنتیاکسیدانهای قدرتمند است .
مصرف منظم غذاهای غنی از ویتامین C به بدن کمک میکند که مقاومت خود را در برابر عوامل عفونتزا، مواد مضر و رادیکالهای التهابی افزایش دهد. این میوه حاوی بسیاری از ویتامینهای گروه B مثل اسیدفولیک، پیریدوکسین (ویتامین B6)، تیامین و … میباشد. این ویتامینها به عنوان کوفاکتورهای لازم برای عملکرد بسیاری از متابولیسمهای آنزیمی بدن عمل میکنند.
خرمالوی تازه حاوی مقادیر مناسبی از مواد معدنی مثل پتاسیم، منگنز، مس و فسفر است. منگنز کوفاکتوری برای سوپراکسید دیسموتاز (آنزیم از بین برنده قوی رادیکالهای آزاد) است. مس کوفاکتوری برای بسیاری از آنزیمهای حیاتی مثل سیتوکروم C- اکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز است (دیگر مواد معدنی که به عنوان کوفاکتور این آنزیم عمل میکنند منگنز و روی هستند). همچنین مس برای تولید گلبولهای قرمز خون لازم است.
پس تا می توانید وتا وقتی که فصل این میوه تمام نشده آنرا میل نمایید./ب