به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران گیلان ، این کشاورز شخم زنی مناسب ، آبیاری بموقع و فرآوری خاك را از عوامل موثر در تولید این ترب اعلام کرده است.احمد فتحی كشاورز آستارایی گفت : اغلب ترب های این مزرعه در اندازه های بین یك تا یك و نیم كیلوگرمی تولید می شود در صورتیكه متوسط ترب های تولید شده در شهرستان آستارا 200 تا 300 گرم است. وی با بیان اینكه در مزرعه اش هر سال سه بار ترب كشت می كند، یادآور شد: پس از برداشت ترب تا آخر فصل پاییز، اقدام به كاشت نخود سبز و باقلا می كنم. گفتنی است كشت ترب در مناطق غربی استان گیلان از چند سال قبل رواج یافته و محصولات تولیدی این منطقه علاوه بر تامین نیاز اهالی ، به سایر نقاط كشور و حتی به كشورهای خارجی نیز صادر می شود./ س