پايين کشيده شدن پرچم انگليس در ايرلند شمالي به درگيري منجر شد.

به گزارش سرويس بين‌الملل باشگاه خبرنگاران،  شوراي شهر بلفاست (پايتخت ايرلند شمالي) اخيرا در مصوبه‌اي مقرر کرد که پرچم انگليس از فراز ساختمان شوراي اين شهر به پايين کشيده شود. براساس اين مصوبه، بغير از روزهايي خاص، در روزهاي ديگر نبايد پرچم انگليس برفراز اين ساختمان به اهتزار دربيايد. اين اقدام، با اعتراض طرفداران دولت مركزي انگليس در ايرلند شمالي همراه شده است.

روز گذشته طرفداران حاکميت مرکزي انگليس در شهر بلفاست در اعتراض به اين مصوبه تظاهرات بر پا کردند. اين افراد که  به اتحاد گرايان مشهور هستند، با در دست داشتن پرچم‌هاي انگليس تظاهرات بر پا کردند و به سمت ساختمان شوراي شهر يورش بردند.

طرح مذکور را اعضاي جمهوري خواه شوراي شهر بلفاست ارائه کرده بودند که با حمايت اعضاي وابسته به احزاب شين فين و اس دي ال پي همراه شد و به تصويب رسيد.

معترضان در تظاهرات ديروز بلفاست تعدادي از شيشه‌هاي ساختمان شوراي شهر و خودروهاي پارك شده در محوطه اين ساختمان را شكستند و تلاش كردند با ورود به سالن مركزي شورا، به حاميان اين طرح حمله کنند که اين اقدام به درگيري منجر شد.

براثر اين درگيري دست کم پنج نفر از نيروهاي پليس و چند نفر از كاركنان شهرداري وشوراي شهر بلفاست زخمي شدند. از زمان تشکيل شوراي شهر بلفاست و آغاز به کار ساختمان اين شورا در سال هزار و نهصد و شش تاکنون، همواره پرچم انگليس برفراز اين ساختمان در اهتزاز بوده است اما با مصوبه اخير‌، از اين پس فقط در هفده روز سال، پرچم مذکور بر فراز اين ساختمان قابل مشاهده خواهد بود.

در درگيري‌هاي ديروز بلفاست، يک عکاس محلي هم زخمي شد. دو نفر از افسران پليس که در اين درگيري‌ها زخمي شدند به بيمارستان انتقال پيدا کردند تا مداوا شوند.

ايرلند شمالي به مدت چندين دهه شاهد خشونت‌هاي گسترده سياسي و فرقه‌اي بود. اين درگيري‌ها در سال هزار و نهصد و نود و هشت و با امضاي قرارداد صلح موسوم به جمعه خوب و اقدام ارتش جمهوري خواه ايرلند در دست کشيدن از مخاصمه مسلحانه تقريبا به پايان رسيد. البته برخي از كساني كه اين قرارداد صلح را قبول نداشتند از ارتش جمهوري خواه ايرلند جدا شدند و گروه‌هاي كوچك مخفي را براي ادامه مبارزه مسلحانه تشكيل دادند.

با وجود کاهش چشمگير درگيري‌هاي مسلحانه در ايرلند شمالي، فضاي سياسي اين منطقه همچنان ميان جمهوري خواهان از يک سو و طرفداران دولت مركزي انگليس موسوم به اتحادگرايان از سوي ديگر تقسيم شده است و هر از گاهي به بهانه‌هاي مختلف درگيري‌هايي ميان دو طرف روي مي‌دهد. درگيري‌هاي سي ساله داخلي در ايرلند شمالي بيش از سه هزار و ششصد کشته برجا گذاشت.

احزاب ملي گراي ايرلند شمالي خواستار جدايي کامل ايرلند شمالي از لندن هستند. اين احزاب سال گذشته براي نخستين بار در شوراي شهر بلفاست، بيش از احزاب اتحادگرا راي به دست آوردند. 
برچسب ها: بین الملل ، انگلیس ، پرچم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار