به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران، يکي از اين معايب زمان برداشت آن است که اواخر برداشت سويا در گلستان با کشت گندم از محصولات مهم استان همزمان مي شود با اين مشکل کشاورزان گلستاني فرصت چنداني براي آماده سازي زمين براي کاشت گندم ندارند.
پايين بودن مقدار برداشت سويا هم ديگر مشکل کنوني کشاورزان گلستاني است .
آبان ماه هر سال زمان برداشت سويا در استان است، در آبانماه گلستان پر باران و توليد سوياي خيس از ديگر مشکلات کشاورزان است و البته بهانه اي براي کارخانه داران که محصول را با قيمت پايين تر بخرند .
که سرانجام محققان گلستاني توانستند با استقاده از انرژي هسته اي بذر جديدي توليدکنند که همه اين مشکلات را رفع کند.
هرچند رقم جديد به طور محدود در گلستان کاشته شد اما رئيس ايستگاه تحقيقات کشاورزي استان مي گويد: رقم جديد نتيجه داده و قرار است به استانهاي ديگر هم ارسال شود .
صابري افزود: اين رقم جديد علاوه بر آنکه دغدغه هاي سويارکاران گلستاني را برطرف مي کند 20 درصد هم ميزان برداشت اين محصول را افزايش مي دهد.
پيرولي مديرگروه کشاورزي هسته اي مرکزتحقيقات کشاورزي کشور هم گفت: براساس برنامه رقم جديد در استانهاي مازندران، اردبيل و لرستان کاشته مي شود.
مدير مرکز تحقيقات کشاورزي گلستان هم گفت: براي توليد اين بذر جديد با همکاري مرکز تحقيقات کشاورزي هسته اي ايران بذرهايي از سويا را تحت تاثير اشعه اي از گاز گاما قرار داديم و توانستيم بذرهاي جديدي توليد کنيم که علاوه برپر محصولي، زودرس هم باشد.
هزار جريبي افزود: اين رقم جديد يک ماه زودتربرداشت مي شود و به بارندگيها برخورد نمي کند. برداشت بذر سالم و خشک ديگر مزيت اين رقم جديد است که مورد رضايت کارخانه داران هم هست.
مدير مرکز تحقيقات کشاورزي گلستان افزود: با استفاده از اين رقم جديد فرصت کافي براي کشت بعدي هم که معمولا گندم است فراهم مي شود. در گلستان سالانه 375 هزار هکتار گندم کشت و يک ميليون تن محصول برداشت مي شود.
کشاورزان گلستاني امسال در55 هزار هکتار دانه هاي روغني سويا کاشتند و پيش بيني مي شود 120 هزار تن محصول برداشت کنند. 60 درصد دانه هاي روغني کشور در گلستان توليد مي شود. با استفاده از بذر جديد ميزان توليد سويا در کشور از210 هزار تن فعلي به252 هزارتن و در گلستان به 144 هزار تن خواهد رسيد. در کشور سالانه 86 هزار هکتار سويا کشت مي شود./س