معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری گفت: مرگ ناشی از مصرف مواد مخدر بالاترین عامل مرگ و میر پس از سوانح جاده ای در ایران است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خرنگاران زاهدان، بابك دین پرست در نشست شورای مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان، چرخه تولید و تجارت مواد مخدر را بسیار سودآور و وسوسه انگیز عنوان كرد.

وی گفت: باندهای مافیایی با ترفندهای مختلف در عرصه تولید و تجارت مواد مخدر فعالیت می كنند كه تبعات آن گریبانگیر مردم جامعه می شود .

وی اظهار داشت: پارسال 243 هزار نفر متخلف و مجرم در عرصه تولید و تجارت مواد مخدر در سراسر كشور شناسایی و دستگیر شدند.

وی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در بخش فرهنگ سازی به منظور پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر، همراهی و مشاركت مردم را در موفقیت طرح ها و برنامه های ستاد مبارزه با مواد مخدر بسیار مهم ارزیابی كرد.

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری گفت: تشكیل گروهی با شركت ائمه جماعات، نمایندگانی از كسبه، آموزش و پرورش، بهزیستی، سازمانهای مردم نهاد و سیاستگذاری های این گروه با هدف حل معضلات حوزه مواد مخدر در هر محله از شهر می تواند تأثیر مثبتی در كاهش آسیب های اجتماعی و بزه كاریها داشته باشد.

دین پرست، برخی اهداف از برنامه های ستاد مبارزه با مواد مخدر را ارتقای سطح درمان معتادان، بازگشت آنان به جامعه و اشتغالزایی برای این افراد عنوان كرد.

وی گفت: در سالهای اخیر و با تغییر الگوی مصرف مواد مخدر، استعمال از نوع صنعتی بیشتر شده است به گونه ای كه روی آوردن جوانان و حتی بانوان به مواد افیونی صنعتی بسیار تأسف برانگیز و خانمان سوز است.

معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری بیان كرد: بخش خصوصی نقش مهمی در ارائه خدمات درمانی به معتادان دارد به طوری كه اكنون هزار و 208 نهاد و تشكل مردم نهاد فعال در حوزه فرهنگ پیشگیری و درمان اعتیاد در سطح كشور فعالیت می كنند و از كمك های دولتی نیز بهره مند هستند.

وی با بیان اینكه دولت در سال گذشته قوانینی در جهت حمایت و بازگشت معتادان بهبود یافته به جامعه مصوب كرد، افزود: بهره مندی از خدمات بیمه ای، مسكن مهر و ارایه آموزشهای مهارتی فنی و حرفه ای به 25 هزار معتاد در سال از این جمله است.

وی گفت: براساس برنامه های ستاد مبارزه با مواد مخدر اكنون 632 نفر معتاد بهبود یافته در سطح كشور در حرفه های مختلف فنی و تخصصی مشغول به كار شده اند.

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری گفت: استان سیستان و بلوچستان به سبب همسایگی و مرز طولانی با دو كشور بحران زدن پاكستان و افغانستان كه تولید كننده 90 درصد مواد مخدر جهان هستند با مشكلات جدی در بحث مبارزه با پدیده خانمان سوز قاچاق و اعتیاد مواد مخدر روبه رو است.

دین پرست بیان كرد: سه هزار و 500 نفر معتاد پرخطر در سیستان و بلوچستان وجود دارد كه زیرساخت های درمانی كافی و متناسب با شرایط آنان در استان وجود ندارد.

وی از راه اندازی دو مركز درمان معتادان پرخطر در سیستان و بلوچستان در آینده نزدیك خبر داد و گفت: این دو مركز در منطقه تل سیاه زاهدان و دیگری در شهرستان ایرانشهر واقع است كه ساخت آنها 90 درصد پیشرفت اجرایی دارد.

وی گفت: با بهره برداری از این دو مركز گام بلندی در جمع آوری و درمان معتادان پرخطر و كارتن خواب در سیستان و بلوچستان و كاهش آسیب های ناشی از حضور این افراد در استان برداشته خواهد شد.

وی گفت: اجرای برنامه های كوتاه مدت و فوریتی متناسب با فرهنگ و سنتهای سیستان و بلوچستان در كنار اجرای برنامه های دراز مدت الزامی است.

وی همچنین بر شناخت ظرفیت های سیستان و بلوچستان در جهت ارتقا، توسعه درمان و استفاده از بخش خصوصی تأكید كرد.

در این نشست ایجاد مركز تحقیقاتی حوزه پیشگیری از اعتیاد در سیستان و بلوچستان به صورت پایلوت و همچنین ایجاد مركز خدمات اجتماعی در منطقه شیرآباد زاهدان مورد تصویب اعضا قرار گرفت./س

برچسب ها: مرگ ، ومیربراثر ، موادمخدر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.