معاون میراث فرهنگی کشور گفت: 10درصد میراث معنوی ثبت شده در فهرست آثار ملی متعلق به آیین های عاشورایی است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري؛‌ مسعود علویان صدر با بیان این مطلب افزود: تاکنون 44 پرونده مراسم و آیین‌های سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده که این امر مبین توجه ویژه سازمان میراث فرهنگی به حفظ سنت های حسینی و عاشورایی است.  
وی تصریح کرد: مواریث ثبت شده شامل تعزیه، نخل برداری و نخل گردانی، علم گردانی، سینه زنی و برپایی تکیه های عزاداری می شود که این آیین ها به دلیل ویژگی های منحصر به فرد منطقه ای و بومی در اولویت قرار گرفتند.  
وی به ویژگی های سوگواری سوم امام در قزوین اشاره کرد و افزود: اگرچه در تعزیه نقش زنان را هم مردان بازی می کنند اما در مراسم سوگواری 13 محرم در قزوین به صورت نمادین، تنها زنان اجرای مراسم عزاداری را برعهده دارند که همین شاخصه باعث ثبت این آیین در فهرست میراث ملی شده است.  
معاون میراث فرهنگی کشور به مراسم عزاداری مازندرانی ها در اماکنی تحت عنوان سقانفار اشاره کرد و گفت: تولد معماری سقانفارها برگرفته از آیین های عاشورایی و مراسم سوگواری در استان مازندران است که به دلیل ارزش های برجسته معماری درصدد ثبت زنجیره ای این سقانفارها هستیم.  
علویان صدر به ثبت جهانی مراسم تعزیه اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به شانیت خاص مراسم تعزیه، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برخود وظیفه دانست تا این سنت دیرینه حسینی و مراسم مختص شیعیان را درقالب پرونده ثبت جهانی به مردم دنیا معرفی کند.
علویان صدر در پایان تاکید کرد: آیین های عاشورایی و سوگواری برای سرور و سالار شهیدان با زندگی مردم کشورمان گره خورده و به همین خاطر حفظ این میراث معنوی برهمگان واجب است. /ص
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار