به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، هدف این محققان، ارتقای مراقبت از کودکان نارس با پوستهای بسیار حساس برای سازگاری با این چسب زخمها در زمان اتصال لولههای حیاتی و مانیتورها به بدن و صورت آنها است.
همچنین بزرگسالان دارای پوست حساس نیز میتوانند از این فناوری بهره ببرند چرا که از آن میتوان در ساخت چسبهای زخم بدون نیاز به کشیدن برای برداشتن استفاده کرد.
سازندگان ایده چسبی که بدون پاره کردن از بین میرود، پیش از این دستاوردهای دیگری از جمله پرورش گوش در پشت یک موش و تولید یک افشانه برای جلوگیری از مجعد شدن مو در پرونده خود داشتهاند.
این محققان از پژوهشی الهام گرفتهاند که از چسب زخم در جراحی به عنوان یکی از بزرگترین مشکلات پیش روی واحدهای بیمارستانی برای نوزادان نارس نام برده بود.
این مشکل از آنجا ناشی میشود که چسبهای مورد استفاده برای اتصال لولههای تنفسی به صورت، دماسنج های وصل شده به بازو و دستگاههای نظارتی قلب متصل به سینه این کودکان در زمان جداسازی باعث آسیب رسانی به پوست ظریف آنها میشود.
این آسیبها در صورت تبدیل به زخمهای بد میتوانند به خراشهای دائمی و آسیبهای جدی به مفاصل منجر شوند.
تلاشهای قبلی برای حل این مشکل به تولید نوار چسبهایی منجر شده که از چسبندگی کمتری برخوردار بوده و با پوستهای جوان ملایمتر است؛ اما به همین دلیل نمیتوانند لولهها را به خوبی متصل نگهدارند./ب