افسردگی اختلالی است که از هر 4 زن یکی را در دوره ای از زندگی تحت تاثیر قرار داده و این بیماری غالبا در دهه بیست و سی زندگی شروع می شود در واقع درست در همان زمان که زنان قصد بچه دار شدن پیدا می کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، بیشتر مواقع این سوال پیش می آید زنی که دچار اختلال افسردگی اساسی است آیا عاقلانه است که باردار شود یا خیر؟
علی آل یاسین روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی آشتیان گفت: افسردگی اساسی یکی از انواع اختلالات خلقی است،اختلالات خلقی بیماری هایی هستند که بر توانایی فرد برای تجربه حالت های خلقی طبیعی اثر می گذارد.
این اختلالات خلقی بیماری های زیستی هستند که از تغییراتی در وضعیت شیمیایی مغز ایجاد شده و استرس های هیجانی هم گاهی اوقات می توانند به اینگونه تغییرات بیانجامد.
وی ادامه داد: بر خلاف تصور عموم بارداری از افسرده شدن یک زن جلوگیری نکرده و در حدود 20 درصد زنان برخی نشانه های افسردگی را در دوران بارداری تجربه می کنند و حدود 10 درصد هم دچار افسردگی اساسی شده البته زنانی که قبل از حاملگی افسردگی اساسی را در گذشته تجربه کرده باشند احتمال بیشتری دارد که در دوران بارداری مجددا دچار آن شوند.
آل یاسین اظهار داشت: درمان افسردگی زنانی که قصد بچه دار شدن دارند یا در دوران حاملگی به سر می برند کار سخت و پیچیده ای بوده، استفاده از دارو درمانی در دوران بارداری به علت عبور داروها به جفت و آسیب رساندن به جنین نگران کننده بوده و اگر هم فرد از دارودرمانی در خلال دوره بارداری استفاده نکند باز هم خطرات بالقوه جزیی هم برای مادر و هم جنین در بر خواهد داشت.
وی در خصوص درمان در دوره بارداری تصریح کرد: بسیاری زنان افسرده برای درمان بیماری شان از داروهای ضد افسردگی استفاده کرده و در عین حال قصد بچه دار شدن هم داشته اینکه مصرف دارو باید قطع شود یا خیر بستگی به شدت و تاریخچه افسردگی بیمار داشته و قبل از باردار شدن به تدریج داروهای خود را کمتر کرده و اگر بیماری دارای تاریخچه ای از چندین دوره افسردگی شدید بوده باید به ادامه مصرف دارو با روز کامل در زمان باردار شدن کند.
آل یاسین خاطر نشان کرد: داروهای ضد افسردگی زیادی با اثرات شیمیایی مختلف و تاثیرات جانبی متفاوتی وجود دارد برای زنانی که افسرده بوده و باردار هستند یا قصد باردار شدن را دارند روان پزشکان ضد افسرده کننده هایی را تجویز می کنند که میزان انتقال دهنده عصبی سروتونین را بالا می برد.
وی در خصوص روان درمانی در افسردگی افزود: انواع گوناگون روان درمانی وجود دارد که برخی روان درمانی در درمان اختلال افسردگی اساسی موثر بوده و برخی از محققان روان درمانی ها را به شکل موفقیت آمیزی در مورد زنانی که در دوره بارداری به سر می برند به کار بسته و موثرترین درمان افسردگی،شناخت درمانی است که در آن روان درمانگر به شناسایی و تغییر افکار و باورهای منفی و بدبینانه که می تواند به افسردگی منجر شوند کمک کرده و البته تاثیر روان درمانی تدریجی تر بوده و اگر روان درمانی به تنهایی استفاده شود برای مشاهده اثرات مثبت درمانی حداقل به زمانی در حدود دو ماه یا بیشتر نیاز دارد.
گفتنی است؛ شکل شدیدی از افسردگی اساسی ممکن است همراه با نشانه های بیماری های روان پریشی و توهمات و هزیان به همراه داشته باشد که در حقیقت افسردگی اساسی که با روان پریشی باشد ممکن است باعث رفتارهایی شود که سلامت و امنیت هم مادر و هم بچه متولد نشده را به خطر بیاندازد که متخصصان برای چنین بیمارانی در هر دوره ای که در زمان بارداری باشند ترکیبی از یک داروی ضد افسرده کننده با یک داروی ضد سایکوتیک تجویز می کنند.  /ل
گزارش از ريحانه جمشيدي
برچسب ها: مادر ، نوزاد ، افسردگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
United States of America
علی
۱۴:۳۰ ۲۹ اسفند ۱۳۹۱
ممنون/ از زحمات شما سپاسگزارم عیدتان مبارک
آخرین اخبار