عبارت تلويزيون هوشمند (Smart TV) اولين بار از سوي شركت‌هاي مطرح در زمينه طراحي و ساخت ابزارهاي الكترونيك به كار گرفته شد و بعدها شركت‌هاي ديگر نيز محصولاتي مشابه تحت عنوان هوشمند توليد كردند

 به گزارش خبرنگار بازار باشگاه خبرنگاران البته برخي ديگر از سازندگان مطرح نيز تصميم گرفتند از عبارت تلويزيون اينترنتي براي اين دسته از محصولات خود بهره گيرند.
تلويزيون هوشمند برخلاف تلويزيون‌ معمولي، دربردارنده مجموعه‌اي از ابزارها و خدمات هستند كه با اتصال به شبكه جهاني اينترنت اطلاعاتي را رد و بدل مي‌كند و امكاناتي را در اختيار كاربر خود قرار مي‌دهد.

اين تلويزيون‌ها به گونه‌اي ساخته مي‌شود كه گويي درون آنها رايانه‌اي قرار دارد و به اين ترتيب مجموعه‌اي از توانايي‌ها را براي كاربر خود فراهم مي‌سازد.

اين تلويزيون شامل مجموعه‌اي از نرم‌افزارهاي كاربردي (Apps)، قابليت جستجو در اينترنت و وبگردي، بازي و از همه مهم‌تر تلويزيون پروتكل اينترنتي است.

تلويزيون پروتكل اينترنتي نوعي استاندارد ويدئويي خاص اينترنتي است كه براي انتقال تصاوير ويدئويي از اينترنت به تلويزيون پروتكل اينترنتي به كار برده مي‌شود. اين ويدئوها مي‌تواند به شكل كليپ‌هاي كوتاه يا پخش زنده كانال‌هاي تلويزيوني باشد.

البته اين ويژگي، پديده تازه‌اي نيست و در واقع از سال 2005 اين امكانات به بازار عرضه شده بود، اما بعدها عبارت تلويزيون هوشمند براي توصيف مجموعه اين امكانات به كار گرفته شد.

تلويزيون‌ هوشمند افزون بر ويژگي‌هاي جالبي كه دارد، داراي چند قابليت منحصر به فرد است كه از جذابيت‌هاي اصلي آنان محسوب مي‌شود.

يكي از اين قابليت‌ها اين است كه ديگر لازم نيست تا هنگام پخش برنامه‌اي تلويزيوني آن را تماشا كنيم. در واقع با برنامه‌دهي به اين تلويزيون‌ها، برنامه دلخواه از روي شبكه به صورت خودكار ضبط مي‌شود و در فرصت‌هاي بعد مي‌توان آن را تماشا كرد.

كنترل به شيوه هوشمند

اگر شما هم جزو كساني هستيد كه بتازگي تلويزيوني جديد خريده‌ايد و نمي‌خواهيد هزينه‌اي دوباره براي خريد يك تلويزيون هوشمند داشته باشيد، راه ديگري براي بهره‌گيري از امكانات تلويزيون هوشمند را پيش رو داريد.

در حال حاضر چند شركت توليدكننده محصولات الكترونيك، دستگاه‌هاي مكملي را با نام Settop Box توليد مي‌كنند كه مي‌تواند به تلويزيون معمولي متصل شده، برخي قابليت‌هاي يك تلويزيون هوشمند را براي ما فراهم كند.

يكي از مهم‌ترين ويژگي تلويزيون‌هاي هوشمند اين است كه راه‌هاي متعددي براي كنترل تلويزيون‌هاي هوشمند وجود دارد. يكي از اين روش‌ها نصب نرم‌افزار مربوط روي تلويزيون هوشمند است.

يكي ديگر از روش‌هاي كنترل اين تلويزيون‌ها، سيستمي است كه در آن چشم الكترونيك نصب شده روي تلويزيون حركات كاربر را شناسايي و طبق آن دستور را اجرا مي‌كند. اين ويژگي بخصوص هنگام وبگردي با اين تلويزيون‌ها كاربرد زيادي دارد.

وقتي تلويزيون مثل رايانه مي‌شود

 

يكي ديگر از قابليت‌هاي جذاب اين تلويزيون‌ها DLNA نام دارد. اگر فيلم يا نماآهنگي خاص را روي رايانه‌مان دانلود كرده باشيم، مي‌توانيم بدون نياز به كپي كردن روي ديسك يا هر نوع حافظه جانبي، آن را روي تلويزيون خود تماشا كنيم. پشت تمام تلويزيون‌هاي هوشمند ورودي كابل شبكه براي اتصال به اينترنت وجود دارد.

افزون بر اين بسياري از مدل‌هاي موجود در بازار، داراي قابليت اتصال بي‌سيم به اينترنت نيز هست. اين نوع تلويزيون بسياري از قابليت‌هاي يك رايانه معمولي را دارد.

مشاهده وب‌سايت‌هاي مختلف، مشاهده ويدئوهاي آنلاين و نيز حضور در شبكه‌هاي مختلف اجتماعي و نيز تماس با دوستان از طريق وب‌كم نمونه‌هايي از اين كاربردهاست.

البته جديد بودن اين فناوري سبب شده است هر روز شاهد پيشرفت‌ بيشتري در كيفيت و كميت قابليت‌هاي آن باشيم. بي‌شك در آينده‌اي نزديك شاهد افزايش برنامه‌هاي كاربردي و نفوذ هر چه بيشتر اين نوع تلويزيون در خانه‌هاي مردم خواهيم بود.

همانند تلفن‌هاي همراه هوشمند، در تلويزيون‌هاي هوشمند يك صفحه ورودي وجود دارد كه تمام نرم‌افزارهاي كاربردي موجود را نشان مي‌دهد.

در حال حاضر نرم‌افزارهايي براي نشان دادن پيش‌بيني وضع هوا، انواع بازي و نيز وبگردي و حضور در شبكه‌هاي اجتماعي و دسترسي به راديوهاي اينترنتي وجود دارد.

تمامي اين نرم‌افزارهاي كاربردي رايگان است؛ اما همان‌طور كه براي تلفن‌هاي همراه هوشمند انبوهي از نرم‌افزارهاي غيررايگان وجود دارد، سازندگان تلويزيون‌هاي هوشمند اميدوارند با گسترش اين فناوري، بازار فروش نرم‌افزارهاي غيررايگان نيز رونق يابد.

برچسب ها: تلوزیون ، بازار ، جدید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار