تشخیص و درمان سریع بیماری دیابت و کنترل قند خون، احتمال ایجاد عوارض این بیماری را در فرد کمتر می کند.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، فوق تخصص غدد و متابولیسم و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: فرد مبتلا به بیماری دیابت هرچه کنترل قند خون بدتری داشته باشد، احتمال ایجاد عوارض ناشی از این بیماری نیز سریع تر می شود.

دکتر محمد حسین گذشتی تغییر در روش زندگی، انجام ورزش روزانه، تغییر در نوع تغذیه و درمان دارویی را از شیوه های کنترل قند خون در افراد مبتلا به بیماری دیابت عنوان کرد.

وی ادامه داد: کنترل فشار خون و چربی خون نیز اهمیت زیادی دارد زیرا اگر آنها را کنترل نکنند احتمال ایجاد عوارض برای افراد مبتلا به بیماری دیابت بیشتر می شود.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم در ادامه بیماری دیابت را به نوع یک و دو تقسیم کرد و گفت: دیابت نوع یک در سنین پایین تر دیده می شود و این نوع بیماران برای کنترل قند خون خود از انسولین استفاده می کنند.

وی افزود: بیماری دیابت نوع دو در سنین بالاتر بروز پیدا می کند و درمان آن نیز با قرص و یا انسولین است.

دکتر گذشتی، دیابت حاملگی را نوعی از بیماری دیابت نوع دو عنوان کرد و گفت: مصرف بعضی از داروها، بیماری های مادرزادی و زمینه های ارثی باعث می شود که فرد در دوران حاملگی مبتلابه دیابت شود.

وی افزایش اشتها، کاهش وزن، تشنگی زیاد، تکرر ادرار و دفع ادرار شبانه را از عوامل کلاسیک بیماری دیابت نوع دو برشمرد.

وی بیان کرد: 50 درصد افرادی که مبتلا به دیابت نوع دو هستند از بیماری خود خبر ندارند و بر این اساس شناسایی بیماران دیابتی اهمیت زیادی دارد.

دکتر گذشتی ادامه داد: عده ای از این افراد زمانی بیماریشان تشخیص داده می شود که با عوارض به پزشک مراجعه می کنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، بیان کرد: افزایش وزن و چاقی، فشار خون بالا، اختلال در چربی، زمینه های فامیلی دیابت، دیابت حاملگی و بیماری های قلبی و عروقی از عوامل ابتلا فرد به بیماری دیابت نوع دو به شمار می رود.

وی اضافه کرد: کاهش فعالیت، افزایش وزن افراد و استرس از دلایل افزایش شیوع بیماری دیابت نوع دو در سال های اخیر است.

وی اظهار داشت: در دنیا حدود 360 میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند و تا سال 2050 این رقم به 500 میلیون نفر می رسد.

وی ادامه داد: شیوع بیماری دیابت در ایران هفت تا هشت درصد است.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم همچنین توصیه کرد: همه افراد از 45 سالگی به بعد باید یک نوبت قند خون خود را برای تشخیص بیماری دیابت چک کنند و در صورت طبیعی بودن این آزمایش هر سه سال یکبار تکرار شود.

وی بیان کرد: افرادی که چاق هستند و نمایه توده بدنی آنها بالاتر از 25 است و یکی از ریسک فاکتورهای عنوان شده را داشته باشد باید از سنین پایین تر قند خون را چک کنند.

وی گفت: اگر قند خون ناشتا فرد بالاتر از 126 در دو نوبت اندازه گیری میزان قند خون باشد، دیابت تلقی می شود.

دکتر گذشتی در ادامه افزود: فردی که دارای علائم کلاسیک قند خون شامل(افزایش وزن، کاهش اشتها، تکرر در دفع ادرار ) باشد در صورتی که در اندازه گیری طول روز، قند خون بالاتر از 200 داشته باشد، آن فرد دیابتی محسوب می شود.

وی گفت: درمان دیابت نوع دو در ابتدا می تواند با قرص آغاز شود و اغلب بیماران بعد از چند سال، زمانی درمان با قرص در کنترل قند خون پاسخ ندهد از انسولین استفاده می کنند.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم خاطر نشان کرد: انسولین عارضه ای را در بیماران دیابتی ایجاد نمی کند و این درمان را باید قبل ازآغاز عوارض بیماری دیابت در فرد، شروع کرد.

دکتر گذشتی مهمترین عارضه بیماری دیابت را قلبی و عروقی عنوان کرد و گفت: شایع ترین علت مرگ و میر بیماران دیابتی نیز اختلال قلبی و عروقی است.

وی گفت: بیماران دیابتی برای جلوگیری از عوارض قلبی و عروقی علاوه بر کنترل قند خون باید فشار خون و چربی را نیز کنترل کنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ادامه داد: خونریزی شبکیه، آب مروارید، آب سیاه، بیماری های کلیوی، بی حسی در پاها از عوارض بیماری دیابت به شمار می رود که برای کاهش این عوارض کنترل قندخون، فشار خون و چربی ضروری است./ع2

برچسب ها: دیابت ، بیماری ، انسولین ، قند
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار