بهترین راهکار برای تشخیص ماهی سالم ، استشمام بوی تازگی است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران  گرگان؛ اداره كل شیلات گلستان در گزارشی در این باره عنوان كرد: ماهی هایی كه تازه هستند تقریبا بوی مطبوعی دارند و اگر از آب های شیرین صید شده باشند بوی گیاهان آبزی همان منطقه را می دهند ولی ماهی فاسد بوی نامطبوعی دارد كه بیش تر اوقات بوی آمونیاك و ترشیدگی و در اثر پیشرفت فساد، بوی گندیدگی می دهد.

فلس ها در ماهی تازه، درخشان، صاف و محكم است و كاملا به بدن چسبیده و به سختی جدا می شوند در حالی كه در ماهی فاسد فلس ها بدون درخشندگی، چروك خورده و برجسته هستند و براحتی كنده می شوند.

بر اساس این گزارش، بدن ماهی تازه قابلیت ارتجاعی دارد، شفاف بوده و فاقد ترشحات است ولی اگر بر روی بدن ماهی فاسد با انگشتان فشاری وارد شود كاملا ایجاد فرو رفتگی می كند، هم چنین ترشحات بدن ماهی زیاد و به رنگ تیره و غلیظ است و حالت چسبندگی دارد.

در ماهی تازه، چشم علاوه بر این كه شفاف و درخشان است، حالت كاملا محدب و برجسته دارد در صورتی كه در ماهی فاسد چشم ماهی تیره و كدر است و كره چشم به طور كامل در حفره چشم فرو رفته و مات است.

در ماهی تازه، آبشش ها مرطوب و به رنگ قرمز روشن و بدون بوی زننده است ولی در ماهی فاسد، آبشش ها قهوه ای و دارای بوی شدید و ترشیدگی است و مخاط روی آبشش ها به رنگ تیره است.

گوشت ماهی سالم، سفت بوده و براحتی از استخوان جدا نمی شود و اثر انگشت بر روی آن باقی نمی ماند ولی گوشت ماهی فاسد شل بوده و براحتی از استخوان جدا می شود.

به گفته كارشناسان تغذیه، مصرف مداوم آبزیان، بخش وسیعی از بیماری های شایع را كاهش داده و از جمله با پایین آوردن چربی های نامطلوب خون، موجب كاهش سكته های قلبی و مغزی می شود./س

 
برچسب ها: ماهی ، شیلات ، گلستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.