به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل / تجمع موادغذایی مصرف شده و یا مواد معدنی موجود در بزاق دهان بر روی دندانها موجب ایجاد لایهای بر روی دندان ها میشود که اصطلاحا به آن پلاک دندان گفته میشود.
10 دقیقه بعد از مسواک زدن ، پلاک بر روی دندان تجمع پیدا میکند، زیرا موادمعدنی موجود در بزاق نیز موجب تشکیل پلاک دندان میشوند.
اگر قبل از خواب مسواک بزنیم و در فاصله بین مسواک زدن و خواب، چیزی نخوریم، صبح روز بعد اگر با زبان سطح دندان ها را لمس کنیم زبری خاصی احساس میکنیم که این زبری، همان پلاک دندان است.
پلاک دندان به راحتی با مسواک زدن پاک میشود. به همین علت دندانپزشکان توصیه میکنند که دفعات مسواک زدن افزایش یابد تا پلاک های ایجاد شده به سرعت حذف شوند.
در صورت عدم حذف پلاک دندان در طولانی مدت، ساختار پلاک تغییر کرده و سفت و سخت میشود که در این صورت به آن جرم دندان گفته میشود.
تشکیل جرم به مرور زمان موجب التهاب لثه خواهد شد که بیماری لثه و التهاب آن در زمانی که جرم تشکیل نشده و هنوز به صورت پلاک دندانی باقی مانده است را ژنژیویت میگویند که همان التهاب لثه است.
تشکیل کامل جرم موجب تخریب لثه و بافت های نگهدارنده دندان (استخوان فک) میشود و به مرور زمان لثه سالم را به یک لثه بیمار، پرخون و ملتهب تبدیل میکند که همین مساله موجب افزایش عمق شیار لثه خواهد شد./س