بیشتر مردم از اثرات دخانیات بر سلامت عمومی خصوصا سلامت دهان و دندان خود آگاهند ولی استعمال دخانیات روند رو به رشدی دارد و در بین دخانیات مصرف سیگار فراگیر تر است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، یکی از آثار سیگار روی دندان ها ایجاد رنگدانه روی دندان ها ست که در اثر نیکوتین موجود در سیگار ایجاد می شود. سیگار در مدت کوتاهی باعث زردشدن دندان ها می شود.

دندان های افراد سیگاری نسبت به سایرین استعداد بیشتری برای تشکیل جرم و پلاک میکروبی دارد که هردو ، عامل بیماری های لثه هستند.

با ادامه مصرف دخانیات بیماری لثه پیشرفت می کند که اغلب غیر قابل بر گشت است. دندان های فرد سیگاری ممکن است آنقدر لق شوند که دیگر قابل نگهداری نباشند و مجبور به کشیدن آنها شویم. از دیگر آثار سیگار بر دهان می توان به بوی بد دهان و ابتلا به سرطان های دهانی اشاره کرد که سرطان دهان در سیگاری ها بسیار شایع تر است به طوری که 90 درصد از مبتلایان به سرطان های دهان، افراد سیگاری هستند.

افراد سیگاری با مشکلات خاصی در درمان های دندانپزشکی مواجه هستند. برای مثال قراردادن ایمپلنت در دهان این افراد، با درصد موفقیت پایین تری نسبت به افراد دیگر می باشد.

اگرچه در نگاه اول ممكن است این افراد مشكل و پوسیدگی خاصی در دندان‌های خود نبینند، اما قضاوت در مورد سلامت دهان و دندان خود را به دندانپزشك خود باید بسپارند. دندانپزشك علاوه بر بررسی سلامت لثه و دندان‌ها، وضعیت بافت‌های مخاطی لب‌ها، گونه‌ها و زبان را چك می‌كند تا در صورت نیاز اقدامات لازم را صورت دهد./س

برچسب ها: سیگار ، سرطان ، دهان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.