به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک،آنفلوآنزا عمدتا باعث بیماری عفونت حاد تنفسی میشود که با سردرد ناگهانی، گلودرد، خشونت صدا، آبریزش بینی، سرفه و خلط (گاهی اوقات)، درد عضلانی مانند کمردرد، تب، ضعف و بیحالی و خستگی شدید دیده میشود. این بیماری در کودکان باعث ذاتالریه میشود. در این بیماری مقاومت بدن کاهش یافته لذا احتمال حمله میکروبها به دستگاه تنفسی و عفونت افزایش مییابد.
خردسالان، کهنسالان، افراد مبتلا به بیماریهای ریوی، قلبی، دیابت، آسم، کلیوی، نقص ایمنی و بیماری ایدز و خانمهای باردار بیشتر در معرض ابتلا قرار دارند و باید پیشگیری از ابتلا در این افراد جدی گرفته شود. این بیماری دارای قدرت سرایت و همهگیری بالایی است و امکان سرایت در مکانهای عمومی مانند مدارس و پادگانها افزایش مییابد. اگر تب بالا و سرفه شدید و وجود خون در خلط، گوش درد، تنگی نفس با درد قفسه سینه، ترشحات غلیظ از بینی، سینوسها یا گوش، درد سینوس، درد یا سفتی گردن دیده میشود مراجعه به پزشک و درمان جدی لازم است.
در درمان بیماری آنفلوآنزا بهعلت ضعف عمومی، نیاز به استراحت، مصرف ویتامینها بهخصوص ویتامین C و تنفس هوای مرطوب توصیه میشود. در درمان آنفلوآنزا نباید از آسپیرین استفاده کرد. استفاده از آسپیرین در کودکان در بیماریهای آبلهمرغان و آنفلوآنزا احتمال بروز بیماری ری (REYE) را افزایش خواهد داد که باعث آسیبهای غیرقابل جبران مغزی و کبدی میشود. در این بیماری درد مفاصل و ماهیچهها آزاردهنده خواهد بود و دردهای گوارش و درد شکم و تهوع و استفراغ نیز دیده میشود. ویروسهایی که موجب بیماری میشوند با سرما دوست بوده و در فصل سرما فعالیت خود را در دستگاه تنفسی شروع میکنند./س