سومین جشنواره اربادوشاب دیروز در روستای دارباغ شهرستان فومن برگزار شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران گيلان  ؛ میوه اربه در جنگل های گیلان و مازندران به صورت خود رو می روید. خرمالو كه در تهران به فراوانی رشد می كند در حقیقت نوع پیوند یافته ی این درخت است.

میوه درخت«اربه» را در فصل پاییز می چینند بعد از جدا كردن دمبرك میوه ها را در ظرفی چوبی شكل می ریزند و زمانی كه شیره ها كاملا چكیده شد آن را در دیگی می ریزند و روی اجاق می گذارند تا بجوشد و كف سفید روی شیره را دور می ریزند و گرما میدهند تا آبش بخار شده و دوشاب تولید شود.

دوشاب در طب سنتی بویژه درمان بیماری «فاویسم» یا زردی (یرقان) ، رفع ضعف جسمی کاربرد بسیار دارد و در زمستان «اربه دوشاب» را با برف بهم می آمیزند و می خورند كه به آن «ورف دوشاب» می گویند.

همچنین برنج برشته شده را با دوشاب مخلوط می كنند و به عنوان تنقلات زمستانی مورد استفاده قرار می دهند.
دوشاب امروزه هم در گوشه و كنار گیلان تولید می شود و مصرف کنندگان فراوانی دارد.


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.