نتیجه‌ی تحقیق مفصل سازمان "English First" درباره‌ی میزان تسلط به زبان انگلیسی در کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۱۲ منتشر شد.

به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران ،به نقل از  بازار خبر، سوئد با بیش از ۷۰ درصد جمعیتی که به انگلیسی مسلط هستند، در گزارش سال ۲۰۱۲ "میزان تسلط به انگلیسی" رتبه‌اول را دارد. در خاورمیانه ایران وضعی بهتر از دیگران دارد. میزان تسلط مردان خاورمیانه به انگلیسی از همه ‌کمتر است.

مسئولان این تحقیق تاکید کردند که برای تهیه‌ی این گزارش تفصیلی، سطح زبان انگلیسی صدها هزار تن از گروه‌های سنی و تحصیلی مختلف در هر کشور را بررسی کرده و سنجیده‌اند.


نتیجه‌ی این تحقیق می‌گوید جوانان تحصیل‌کرده بین ۲۵ تا ۳۵ سال در مجموع بهتر از هر گروه دیگری به زبان انگلیسی تسلط دارند. این تحقیق نتیجه می‌گیرد بیشتر جوانانی که تنها دیپلم دبیرستان دارند، انگلیسی خوبی ندارند و تحصیلات دبیرستانی حتي در بسیاری از کشورهای با سیستم آموزشی پیشرفته، برای تسلط نسبی بر زبان انگلیسی کافی نیست.

تحقیق "بررسی تسلط بر زبان انگلیسی" نتیجه می‌دهد که در مجموع میزان تسلط زنان به این زبان بین‌المللی بهتر و بیشتر از مردان است. این تحقیق نشان می‌دهد که در تفکیک کشور به کشور نیز تقریبا در همه‌ی کشورها از اروپا گرفته تا خاورمیانه و آمریکای لاتین، میزان تسلط زنان جوامع بر انگلیسی از مردان بیشتر است.


در جمع‌بندی نهایی جهانی، ۶۱ درصد زنان به زبان انگلیسی در سطوح مختلف تکلم می‌کنند و این میزان در میان مردان ۵۹ درصد است. از سوی دیگر مهاجرت به کشور انگلیسی‌زبان، برخلاف تصور عمومی به تنهایی عامل تعیین‌کننده یا موثری در ارتقای سطح تسلط انگلیسی فرد نیست. این تحقیق می‌گوید آن‌چه مهم است میزان دسترسی به کلاس زبان یا مدرسه و دانشگاه و میزان تسلط فرد به منابعی مثل کتاب و روزنامه برای تقویت زبان است.

تحقیق مفصل سازمان "اینگیلیش فرست" نشان می‌دهد که میزان تسلط مردم کشور سوئد به زبان انگلیسی بیشتر از همه‌ی کشورهای غیرانگلیسی زبان دیگر است. بر اساس این تحقیق نزدیک به ۷۰ درصد مردم سوئد به زبان انگلیسی تسلط کامل دارند. دومین کشور باز هم یکی دیگر از کشورهای اسکاندیناوی یعنی دانمارک است. بیش از ۶۷ درصد مردم دانمارک نیز با میزان تسلط عالی به زبان انگلیسی تکلم می‌کنند. هلند سومین کشور در این لیست است که ۶۶/ ۳۲ درصد جمعیت‌اش بر انگلیسی تسلط کامل دارند.


دو کشور دیگر منطقه‌ی اسکاندیناوی یعنی فنلاند و نروژ در رتبه‌ی چهارم و پنجم می‌ایستند و منطقه‌ی اسکاندیناوی‌را به بهترین منطقه‌ی جغرافیایی جهان از لحاظ تسلط جمعیت به زبان انگلیسی تبدیل کرده‌اند.
این تحقیق همچنین نتیجه می‌گیرد که در میان قاره‌ها، میزان تسلط مردم قاره‌ی اروپا به زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم بسیار بیشتر است و علی‌رغم سیستم آموزشی پیشرفته در برخی کشورهای آسیایی از جمله ژاپن، سنگاپور یا کره جنوبی، آموزش زبان انگلیسی در مدارس هنوز پیشرفته نیست.


آلمان در رتبه ‌نهم جهانی ایستاده است و نزدیک به ۶۰ درصد جمعیت این کشور انگلیسی "نسبتا خوبی" دارند. شصت و دو درصد جعیت دو کشور اروپایی بلژیک و اتریش نیز انگلیسی را نسبتا خوب صحبت می‌کنند.


بر پایه این تحقیق، وضعیت تسلط بر زبان انگلیسی در کشورهای اروپای مرکزی با سرعت چشمگیری پیشرفت می‌کند و پیش‌بینی می‌شود تا یک دهه‌ی دیگر جهش تسلط بر انگلیسی در این منطقه‌ی جغرافیایی بسیار چشمگیر خواهد بود.


خاورمیانه و شمال آفریقا دو منطقه‌‌ی جغرافیایی‌است که از لحاظ تسلط بر زبان انگلیسی وضعیت نامناسبی دارند. در بیشتر کشورهای این منطقه، اکثریت شهروندان حتي آشنایی حداقل از زبان انگلیسی ندارند. با این حال بنا به تحقیق "اینگیلیش فرست"، در خاورمیانه وضعیت ایران از سایر کشورها بهتر است. در ایران نزدیک به ۵۳ درصد مردم در سطح پایینی به انگلیسی می‌توانند ارتباط برقرار کنند. این رقم در ترکیه ۵۱ ، در قطر ۴۸ و در سوریه ۴۷ درصد است. در خاورمیانه وضع سطح دانش انگلیسی مردم عربستان سعودی و امارات متحده‌عربی از بقیه‌ی کشورها پایین‌تر است.


در کشورهای شمال آفریقا نیز مراکش با ۴۹ درصد جمعیت که دانش اندکی از انگلیسی دارند وضعی کم و بیش بهتر از همسایگان دارد. در لیبی این میزان به ۴۲ درصد تقلیل می‌یابد.

این تحقیق تاکید می‌کند که وضعیت سیستم آموزشی در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا اگرچه رو به بهبود است، اما هنوز از شرایط مطلوب فاصله دارد و برای ارتقای تسلط شهروندان منطقه به زبان انگلیسی، باید اصلاحات جدی و بنیادین در سیستم آموزشی کشورهای منطقه صورت گیرد.
با این‌حال در خاورمیانه نیز تسلط زنان به انگلیسی در مقایسه با مردان وضع بهتری دارد و این تحقیق تاکید می‌کند که مردان کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا کمتر از هر گروه جنسیتی، جغرافیایی و سنی دیگری در جهان انگلیسی‌زبان می‌دانند.


این تحقیق پیش‌بینی می‌کند که در آینده‌ی نزدیک نیز میزان تسلط زنان خاورمیانه به زبان انگلیسی پیشرفت خواهد داشت و به‌نظر نمی‌رسد میانگین تسلط مردان خاورمیانه به انگلیسی در آینده‌ی نزدیک تغییر کند. در سنگاپور نزدیک به ۵۹ درصد جمعیت انگلیسی را نسبتا خوب صحبت می‌کنند و به تدریج انگلیسی به زبان اصلی مدارس این کشور تبدیل می‌شود. پیش‌بینی می‌شود تا یک دهه‌ی بعد سنگاپور یکی از کشورها با بالاترین میزان تسلط به زبان انگلیسی شود.

در کشور همسایه‌ی سنگاپور، یعنی مالزی نیز ۵۷ درصد جمعیت انگلیسی نسبتا خوبی دارند و این میزان در هند و پاکستان به ۵۶ درصد می‌رسد. در ژاپن، علی‌رغم سیستم آموزشی و اقتصادی و تجاری پیشرفته، هنوز تنها ۵۵ درصد جمعیت تسلطی کمابیش به زبان انگلیسی دارند.


آموزش انگلیسی در سیستم آموزشی چین هنوز نوپا است، با این حال در این کشور پرجمعیت، تعداد جمعیتی که در حال یادگیری زبان انگلیسی هستند از هر کشور دیگری در جهان بیشتر است. در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار معلم که انگلیسی زبان اول آن‌هاست در چین به آموزش زبان انگلیسی اشتغال دارند. این تحقیق از سنگاپور و مالزی به عنوان دو کشوری که تجربه‌ی موفقی در استفاده از زبان انگلیسی در مکالمات رسمی اداری و به عنوان زبان دوم رسمی کشور دارند یاد می‌کند.


پژوهش "اینگیلیش فرست" که بر اهمیت روزافزون دانستن زبان انگلیسی در تجارت جهانی تاکید می‌کند، نتیجه می‌گیرد افرادی که در مشاغل مربوط به صنعت توریسم یا مشاوره اشتغال دارند، به نسبت سایر مشاغل تسلط به مراتب چشمگیرتری بر انگلیسی دارند.


این تحقیق هم‌چنین پیش‌بینی می‌کند که تا سال ۲۰۲۰ دو میلیارد نفر از جمعیت جهان انگلیسی یاد خواهند گرفت. در حال حاضر ۳۵ درصد کل مقالات آکادمیک جهان به انگلیسی تولید می‌شود و این رقم در آینده‌ی نزدیک افزایشی چشم‌گیر خواهد داشت. در عین حال کمپانی‌های بین‌المللی بیشتری انگلیسی را به عنوان زبان اول محیط کاری خود انتخاب و اعلام می‌کنند. این پژوهش نشان می‌دهد که کشورهایی که سطح آموزش زبان انگلیسی را در بخش اقتصاد و در میان سیاستمداران خود توسعه داده‌اند، در جذب سرمایه‌گذاری خارجی به مراتب موفق‌تر بوده و رشد داشته‌اند.

برچسب ها: زبان ، انگلیسی ، تسلط
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.