رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان گفت: تخته بازی یکی از صنایع دستی است که برای نخستین بار در شهر سوخته سیستان تولید شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان، علیرضا خسروی در زابل در باره صنایع دستی فراموش شده سیستان اظهار داشت: استعمار، نابسامانی اقتصادی به واسطه تغییرات در رودخانه هیرمند، نو شدن و تغییر ساختارها و نگرش‌ها از جمله عوامل حذف برخی از صنایع دستی در سیستان است.

وی افزود: خمک دوزی، ابریشم دوزی، سفالگری و ... زمانی از رونق فراوانی در منطقه سیستان برخوردار بوده است که امروزه به دلایل زیادی این هنرهای دستی تداوم نداشته و رو به فراموشی گذاشته‌اند و از آنجایی که سرزمین سیستان از نظر جغرافیایی دشت است، خیلی سریع دچار تحولات گوناگون شده است.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زابل در زمینه موارد استفاده هنر خمک دوزی سیستان گفت: خمک‌ها بر روی لباس مردان در جلوی سینه و روی آستین با ابریشم خام دوخته می‌شد و دختران جوان و دم بخت نیز در جهیزیه خود از آن استفاده می‌کردند.

خسروی در مورد علت فراموش شدن این هنر زیبا بیان داشت: در سیستان، زنان در یک دوره از زمان به تجدد گرایی روی آوردند و علاقمند به تحصیل شدند لذا دیگر وقتی برای آنان باقی نمی‌ماند که این هنر اصیل و زیبای منطقه را به دختران خود بیاموزند و ضرورت را بر تحصیل آنان بنا نهادند.

وی ادامه داد: تخته بازی یکی از صنایع دستی منطقه سیستان بوده که برای نخستین بار، باستان‌شناسان آن را در شهر سوخته کشف کرده که در آن زمان در این شهر تاریخی تولید می‌شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی زابل ادامه داد: تخته بازی کشف شده در کاوش‌های شهر سوخته به عنوان یکی از صنایع دستی بوده که برای اوقات فراغت از آن استفاده می‌کرده‌اند به عنوان یکی از نخستین تولیدات ابتکاری مردم این منطقه به شمار می‌رفته که 200 سال بعد از آن در بین‌النحرین ساخته شده است.

خسروی خاطرنشان کرد: پیدایش تفکر پر کردن اوقات فراغت، برای اولین بار در شهر سوخته سیستان بوده و سپس در مکان‌های دیگر دیده شده است البته اولین انیمیشن دنیا نیز در این شهر تاریخی کشف شده است./ب

برچسب ها: تخته ، بازی ، درشهرسوخته
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.