به گزاش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ایلام؛ حمید کریمی در یان باره گفت: مطالعات احداث دکل در این منطقه پایان یافته و زیرساخت های لازم برای توسعه این میدان بزرگ نفتی کشور و استان ایلام فراهم شده است.
وی تولید از میدان آذر را بر پایه برنامه و نقشه راه نخستین، 65 هزار بشکه در روز اعلام کرد و افزود: برای تولید این میزان نفت، 55 ماه زمان پیشبینی شده است ولی تا پیش از این زمان قرار است در مدت 36 ماه 30 هزار بشکه نفت از آن برداشت شود.
کریمی ادامه داد: تولید نفت از میدان آذر با حفاری 19 حلقه چاه انجام میشود که پس از برداشت برای فرآورش به تاسیسات بهرهبرداری دهلران ارسال خواهد شد.
مجری طرح توسعه میدان های نفتی آذر و چنگوله ایلام، پاک سازی و مینروبی میدان را از دشوارترین مراحل آمادهسازی منطقه برای استقرار دکل عنوان کرد.
وی یادآور شد: میدان نفتی آذر در نقطه مرزی میان ایران و عراق قرار دارد و از آنجا که در دوران دفاع مقدس چندین عملیات جنگی بزرگ در این منطقه انجام شده بود، برای مین روبی و پاک سازی بقایای مواد منفجره زمان زیادی هدر رفت.
کریمی ادامه داد: ساخت جادههای دسترسی، سلر، تامین دکل برای پوشش مخابراتی منطقه و عقد قرارداد تامین 27 مگاوات برق مورد نیاز برای تاسیسات موجود از دیگر فعالیتهای توسعه ای میدان نفتی آذر است.
مجری طرح توسعه میدان های نفتی آذر و چنگوله آغاز فعالیت های اجرایی این میدان بزرگ و مهم را نقطه عطفی برای کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال جوانان استان ایلام ارزیابی کرد.
وی افزود: نزدیک به دو هزار فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم با آغاز فعالیت های اجرایی این میدان نفتی در استان ایلام ایجاد میشود.
این مدیر نفتی کشور بیان کرد: :آذر و چنگوله:؛ از میدان های مشترک ایران با عراق، در 20 کیلومتری جنوب خاوری شهرستان مهران استان ایلام قرار دارد.
کریمی ادامه داد: بر پایه اعلام کارشناسان حوزه انرژی، نفت تولیدی این دو میدان جزو مرغوب ترین نوع نفت جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
وی یادآور شد: نخستین دکل حفاری میدان نفتی آذر یازدهم مهر گذشته در سفر ˈمحمدرضا رحیمی معاون اول رییس جمهوری و رستم قاسمی وزیر نفت به استان ایلام و این منطقه نفتی نصب شد.
مجری طرح توسعه میدان های نفتی آذر و چنگوله گفت: دکل حفاری "پیروزی" متعلق به شرکت ملی حفاری با قدرت سه هزار اسب بخار قرار است بزودی برای آغاز حفاری دومین حلقه چاه از جنوب کشور وارد این میدان نفتی شود.
کریمی یاد آور شد: میزان نفت در جای میدان آذر، 2،5 میلیارد بشکه برآورد شده است.
وی گفت: شرکت مهندسی و توسعه نفت برای توسعه این میدان سال گذشته قراردادی را با شرکت مشترک (کنسرسیومی) متشکل از شرکت اویک و صندوق بازنشستگی صنعت نفت به ارزش 1.9 میلیارد دلار امضا کرده است.
مجری طرح توسعه میدان های نفتی آذر و چنگوله با بیان این که آذر از پیچیدهترین میادین نفتی کشور است، افزود: عمق چاههایی که برای تولید در این میدان باید حفاری شود، گاهی به بیش از چهار هزار و 700 متر می رسد، ضمن این که ساختار مخازن میدان نیز ویژگی ها و پیچیدگی های خاص خود را دارند که قابل مقایسه با دیگر میادین نفتی کشور نیست.
استان ایلام در باختری ترین نقطه جغرافیایی کشور در حوزه ذخائر نفت و گاز جزو سه استان نخست کشور است. /س