به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ،كور رنگي يک بيماري ارثي وابسته به كروموزوم X مغلوب است كه در مردان بيشتر ديده شده و تقريبا هميشه از مادر به پسر به ارث مي رسد. (توضيح: زنان دو كروموزوم X و مردان يك كروموزوم X و يك كروموزوم Y دارند. در بيماري هاي وابسته به كروموزوم X مغلوب، در زنان بايد هر دو كروموزوم X معيوب باشند تا بيماري رخ دهد. اگر يك كروموزوم X معيوب باشد بيماري رخ نمي دهد ولي قابل انتقال به فرزندان است. در مردان معيوب بودن تنها كروموزوم X سبب بيماري مي شود. اين بيماران معمولا در تشخيص آبي و زرد مشكل دارند.
علايم کوررنگی:اشكال در تشخيص قرمز و سبز (شايع ترين حالت) اشكال در تشخيص آبي و سبز تشخيص کور رنگی:تشخيص كوررنگي اغلب با استفاده از چارت هاي رنگي به نام "صفحات آزمون ايشي هارا" (Ishihara) انجام مي شود.در اين صفحات كه نمونه هايي از آن را مي بينيد اعدادي متشكل از نقطه هاي رنگي در زمينه اي متشكل از نقاطي به رنگ ديگر قرار گرفته اند كه تشخيص آن ها براي افراد كوررنگ مشكل است.
درمان کوررنگی:كور رنگي هيچ درماني ندارد. تشخيص زودرس كوررنگي مي تواند مانع بروز مشكلات آموزش در كودكان مدرسه رو شود. در اين صورت بهتر است والدين كودك با مسئولين مدرسه و معلم او صحبت كنند.بعضي از بيماران از لنز هاي مخصوصي استفاده مي كنند كه هم به صورت لنز تماسي و هم به صورت لنز عينك وجود دارد. در بسياري موارد بيماران به جاي تشخيص رنگ ممكن است ترتيب قرار گيري را به خاطر بسپارند./س