منصور خالصی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: معضل بهداشتی در بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورهای فقیر و برخی از کشورهای در حال توسعه به مشکلی جدی تبدیل شده و این کشورها هزینه های جانی و مالی هنگفتی را متحمل می شوند.
وی افزود: در حال حاضر بیماری سل به عنوان یکی از بیماری های عفونی مهم، با ماهیتی جدید در حال گسترش است و تغییر شیوه های زندگی و تغییر ماهیت بیماری های مزمن موجب افزایش موارد سل فعال و مقاوم به دارو شده است.
خالصی با اشاره به اینکه بیش از 2 میلیارد نفر در جهان به میکروب سل آلوده اند، تاکید کرد: هم اکنون نزدیک به 15 میلیون نفر به بیماری سل مبتلا هستند و سالانه حدود 1/5 تا 2 میلیون نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده و تعداد بیشتری نیز گرفتار ناتوانی های گوناگون می شوند.
وی تصریح کرد: در صورت نبود برنامه های مشخص و عدم مبارزه جدی و فراگیر، تا حدود دو دهه آینده بین 30 تا 35 میلیون نفر در جهان بر اثر سل، جان خود را از دست می دهند.
خالصی با اشاره به آمار بالای آلودگی، ابتلا و مرگ و میر ناشی از سل در جهان، یاد آور شد: آنچه که از همه موضوعات مرتبط با سل بیشتر ایجاد نگرانی کرده است، افزایش موارد سل فعال و سل مقاوم به ویژه مقاوم به چند دارو است.
وی خاطر نشان کرد: با مشارکت جهانی و تعامل سازمان ها و نهادهای بهداشتی در سطوح بین المللی و داخلی، مبارزه جدی و همه جانبه، برنامه ریزی های دقیق و منظم و از همه مهمتر رعایت اصول و ضوابط بهداشتی به ویژه در زمینه فردی می توان به کنترل سل و پیشگیری از این بیماری کمک زیادی کرد./ح