به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد
لوبيا سرشار از ويتامينهاي A، B، C و مواد معدني آهن، فسفر، كلسيم و پتاسيم است. البته بد نيست بدانيد لوبيا خشك فاقد ويتامين C بوده اما از نظر پروتئين و ويتامين E غنيتر است
لوبيا سبز طبع خنكي دارد بنابراين از گرمازدگي جلوگيري ميكند و به جهت مدر بودن به دفع سموم بدن كمك کرده و اين سبزي ارزشمند به دليل دارا بودن مقدار زياد اسيدفوليك و آهن قادر است تا حدودي در رفع كمخوني و پيشگيري از بروز حملات قلبي موثر است .
لوبيا سبز به جهت مواد فيبري از افزايش قند و كلسترول بد خون جلوگيري ميكند و بواسير و يبوست را درمان ميكند.
فشار خون را كاهش ميدهد و به دليل غني بودن از ويتامينهاي گروه B تقويتكننده فوقالعاده سيستم اعصاب به شمار ميآيد. به طور كلي لوبيا از باقالي بهتر و نفخ آن كمتر بوده ولي از نخود نفاختر است. لوبيا سبز را همه سنين ميتوانند بخورند، اما كساني كه معدههاي ضعيف دارند يا بچههاي كوچك به علت نفاخ بودن بايد آن را كمتر مصرف كنند.
لوبيا سبز در مقايسه با لوبيا خشك بسيار كالري دارد به طوري كه در 100 گرم آن تنها 30 كالري انرژي نهفته است، در حالي كه در 100 گرم لوبيا قرمز و سفيد خشك 340 كالري و لوبيا چشمبلبلي 130 كالري انرژي نهفته است. البته ناگفته نماند هنگام طبخ از مقدار كالري انواع لوبيا اندكي كاسته ميشود.
دو توصیه برای مصرف ونگهداری لوبیا سبز
1 ـ مدت نگهداري لوبيا سبز در يخچال در صورتي كه آن را در كيسه محبوس نكنيم 3 تا 4 روز است و در فريزر به صورت وكيوم 1 تا 6 ماه است. البته انجماد طولاني ميتواند تا حدودي از ويتامين C و اسيدفوليك اين سبزي بكاهد و طعم و مزه آن را نامطلوب و تند سازد. لذا بهتر است در هر فصلي از سبزيهاي 2 ـ بهترين روش طبخ لوبيا سبز، بخارپز كردن آن است و لذيذترين غذايي هم كه ميتوانيد از آن تهيه كنيد تازه آن فصل استفاده كنيم و مصرف سبزيهاي منجمد را به حداقل برسانيم./س