بايد توجه داشته باشيد به موازات بالا كشيدن شعله بخاري و افزايش درجه موتورخانه ، هزينه گاز نيز افزايش پيدا مي‌كند.

به گزارش خبرنگار بازار باشگاه خبرنگاران چند روزي است كه سرما اكثر استان‌هاي كشور را فرا گرفته است در اين شرايط به طور طبيعي مردم با بالا كشيدن شعله بخاري يا افزايش درجه موتورخانه مركزي، فضاي خانه خود را گرم مي‌كنند اما به موازات همين بالا كشيدن شعله و افزايش مصرف، هزينه گاز آنها نيز افزايش پيدا مي‌كند.

                                                               

تعرفه گاز بهاي خانگي جديد در چهار اقليم شامل سرد يك، سرد 2، معتدل و گرمسيري و 12 دامنه مصرفي تعريف شده است كه قيمت هر مترمكعب گاز در هر يك از اقليم‌ها و دامنه‌ها متفاوت است و به صورت تصاعدي بالا مي‌رود. بنابراين مشتركان كه در پله اول و دوم مصرفي قرار دارند در پايان هر دور، قبض سبزرنگ دريافت مي‌كنند كه هزينه بسيار كمي نيز دارد.

مشتركاني كه مصرف آنها در پله‌هاي سوم، چهارم و پنجم قرار مي‌گيرد با دريافت قبض زردرنگ هشداري به آنها داده مي‌شود كه اگر مصرف خود را افزايش دهند وارد مرحله بعدي يعني قبض قرمزرنگ خواهند شد و اگر مصرف خود را كاهش دهند به دسته سبزرنگ‌ها مي‌پيوندند.

اما مشتركاني كه در پله‌هاي مصرف ششم تا دوازدهم قرار مي‌گيرند در پايان هر دوره با دريافت قبض قرمزرنگ بايد مبلغ زيادي بابت مصرف گاز خود بپردازند..

محاسبه قيمت گاز براي پله اول تا دوازدهم به ازاي هر مترمكعب به ترتيب 30، 50، 70، 90، 110، 160، 190، 220، 250، 280، 320 و 350 تومان محاسبه خواهد شد. براين اساس درقبوض سبز بهاي هرمترمكعب گاز حداكثر 50تومان است كه اين رقم در قبوض زرد به 110تومان و در قبوض قرمز به 350تومان مي‌رسد. 

چگونه قبض گاز خود را نصف كنيم

براساس آمارهاي رسمي ارائه‌شده بخش خانگي )ساختمان) حدود 40 درصد از انرژي كشور را مصرف مي‌كند كه در اين زمينه بيشترين سهم به گاز طبيعي مربوط مي‌شود..

 يكي از قسمت‌هاي ساختمان كه بخش عمده‌اي از انرژي را هدر مي‌دهد پنجره‌هاي آهني و شيشه‌هاي تك‌جداره است كه حدود 40 درصد از مصرف انرژي گرمايشي ساختمان را هدر مي‌دهد. بنابر اين در صورتي كه در ساختمان‌ها از پنجره‌هاي دوجداره استاندارد استفاده كنيم 40 درصد از مصرف انرژي گرمايشي خود را كاهش مي‌دهيم. براساس برآوردهاي صورت‌گرفته صرفه‌جويي حاصل از نصب پنجره‌هاي دوجداره در كل كشور سالانه بالغ بر 710 هزار بشكه معادل نفت خام است.

 بخشي از تلفات انرژي در ساختمان از طريق پوسته خارجي انجام مي‌شود. استفاده از عايق‌هاي حرارتي براي كف، سقف، ديوارهاي جانبي و تأسيسات حداقل 30 درصد از مصرف انرژي گرمايشي ساختمان‌ها را كاهش مي‌دهد. صرفه‌جويي حاصل از كاربرد عايق‌هاي حرارتي سالانه هزار و 550هزار بشكه معادل نفت‌‌خام خواهد بود. همان‌طور كه ملاحظه مي‌شود با بهره‌گيري از اين دو روش مي‌توان از هدرروي 70 درصد انرژي گرمايشي ساختمان جلوگيري كرد.

بخش ديگري كه در هدرروي و اتلاف انرژي ساختمان‌ها سهم عمده‌اي دارد، موتورخانه يا سيستم‌هاي حرارت مركزي است كه مي‌توان علاوه بر عايق‌كاري آن با استفاده از سيستم كنترل هوشمند موتورخانه و شير ترموستاتيك رادياتورها از اتلاف انرژي جلوگيري كرد. سيستم‌هاي كنترل هوشمند موتورخانه قابليت برنامه‌ريزي داشته و روي موتورخانه نصب مي‌شود.

به صورت خودكار دماي سيستم را كنترل مي‌كند و به محض اين‌كه دماي محيط افزايش يابد، دماي موتورخانه را كاهش مي‌دهد و از اين طريق باعث صرفه‌جويي در مصرف انرژي مي‌شود. استفاده از اين سيستم در كاربري مسكوني حدود 15 درصد و در كاربري اداري حدود 40 درصد كاهش مصرف سوخت را در پي دارد.

شيرهاي ترموستاتيك رادياتور نيز روي رادياتورها نصب و به مصرف‌كننده كمك مي‌كند كه به طور موضعي و در فضاهاي مختلف دماهاي مختلفي داشته باشد، استفاده از اين روش سالانه بالغ بر 590 هزار بشكه معادل نفت‌خام در كشور صرفه‌جويي به همراه دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار