به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران حاضر در محل؛ محمدرضا رحیمی افزود: طبق گفته کارشناسان و پزشکان و بر اساس مطالعات انجام شده 75 درصد بیماری ها از غذا به انسان سرایت می کند، بنابراین صنعت مواد غذایی یکی از مهم ترین صنایع و توجه به آن و بازرسی و نظارت بر آن بسیار مهم است.
وی با اشاره به اینکه ایران کشور صد و ششم در تصویب سازمان غذا و دارو بود، اظهار داشت: متاسفانه ایران در این زمینه از سایر کشورها عقب افتاد و بعد از 15 سال معطلی تاسیس سازمان مهم غذا و دارو را تصویب کرد، در حالی که با توجه به توصیه های قرآنی و روایی در مورد غذا در اسلام، که بیشترین توصیه ها را در این زمینه بین مکاتب گوناگون دارد، حق این بود که این سازمان بسیار زودتر از این ها تشکیل می شد و آنهایی که در این زمینه کوتاهی و تاخیر کردند مسئول هستند.
رحیمی با اشاره به رهنمود حضرت علی (ع) که فرموده است؛«معده انسان مرکز همه بیماری هاست»، اظهار داشت: افرادی در این کشور هستند که جیب های خود را از غذاهای ناسالمی که تولیدکرده و بین مردم توزیع کردند پر کرده اند، از جمله این مواد می توان به تولید سوسیس و کالباس هایی اشاره کرد که از گوشت های نامرغوب تهیه می شود، این افراد انواع و اقسام بیماری ها و سرطان ها را بین مردم کشور توزیع کرده اند و مستحق مجازات هستند و بازرسان سازمان غذا و دارو نباید در برخورد با این افراد کوتاهی کنند.
معاون اول رییس جمهور گفت: باید دستان پلیدی که در غذای مردم هستند قطع کنیم. سازمان غذا و دارو نیز باید به بازرسان خود در این زمینه توصیه کند که هیچ سفارشی را نپذیرند و اگر بازرسی سفارش قبول کرد یا او را اخراج کنند یا اینکه به بخش دیگری منتقل شود.
وی افزود: دولت مسئول تامین غذای سالم برای مردم است و نمی تواند در برابر ناهنجاری ها در این عرصه کوتاه بیاید.
وی از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان وزیر موفق در کابینه دولت خواست تا به این امور رسیدگی کرده و با قوت با تخلفات برخورد کند و اظهار داشت: خیلی ها تلاش کردند تا بانویی مثل ایشان با این برجستگی های علمی، مدیریتی و معنوی وارد دولت نشود اما مجلس با رای بالایی ایشان را تایید کرد.
رییس شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور اضافه کرد: وزیر بهداشت تاکنون هرچه از دولت خواسته است مورد موافقت قرار گرفته و تصویب شده است بنابراین از ایشان می خواهیم در بحث غذا نیز امور را به خوبی مدیریت کنند و اساس سازمان غذا و دارو را طوری بچینند که فرد متخلف در آن نفوذ نکند.
وی از تولیدکنندگان مواد غذایی در کشور نیز خواست به هر توزیع کننده ای مواد غذایی نفروشند و گفت: من اگر جای شما بودم توزیع کنندگان مواد غذایی را نیز گزینش می کردم زیرا برخی توزیع کنندگان در امر کاهش کیفیت موادغذایی دست دارند.
وی با ناکید بر اینکه تولیدکنندگان موادغذایی غذای مردم را که مهم ترین عامل سلامتی است بر سر سفره های مردم می برند، خاطرنشان کرد: آیا شما تولیدکنندگان مواد غذایی حاضرید فرزند خودتان مواد غذایی آلوده مصرف کنند؟ مردم هم مثل فرزندان شما هستند و باید در سلامت آنان دقت کنید.
وی با تاکید چندباره بر اینکه منظورش از این سخنان هیچ شخص خاصی نیست و سخنانش جنبه «اندرز» دارد، افزود: شما تولیدکنندگان مواد غذایی باید ایران را مرکز تولید موادغذایی برای 600 میلیون جمعیت منطقه کنید و این توانایی در شما وجود دارد. باید برندها یا همان عنوان های موادغذایی شما در منطقه سرآمد باشد و همه کشورهای منطقه دنبال مواد غذایی شما باشند.
وی ادامه داد: متاسفانه با صنعت چای ایران که بهترین چای دنیاست کاری کرده اند که هر کارش که می کنیم نمی تواند سرپا بایستد و زنده نمی شود. کار به جایی رسیده است که رنگ را به جای چای به مردم می فروشند.
وی افزود: گاهی اوقات برخی ها نصیحت بردار نیستند و اگر کارها با نصیحت درست می شد کتاب گلستان سعدی برای اینکه ایران را تبدیل به گلستان کند کافی بود، بنابراین گاهی لازم است با شمشیر نظارت بر امور مسلط شوید.
معاون اول رییس جمهور دولت را مقصر اصلی، در صورتی که مشکلی در غذا و تغذیه مردم پیش بیاید، معرفی کرد و گفت: دولت به تنهایی با موارد تخلف نمی تواند برخورد کند بلکه باید از شما یاری بجوید زیرا با بستن چند مغازه و رستوران به تنهایی نمی توان جلوی تخلفات را گرفت.
وی افزود: همه ما در پیشگاه خدا مسئول هستیم و تولیدکننده ای که غذای نامرغوب به خورد مردم بدهد و همچنین مدیر، ناظر و بازرسی که با او کنار بیاید در پیشگاه خداوند در روز قیامت باید جوابگو باشد.
رحیمی در پایان با تقدیر از کارهایی که در حوزه مواد غذایی و آشامیدنی در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو انجام شده است، اضافه کرد: سامانه پایش موادغذایی و دارویی که با توضیحات دکتر جنت معرفی شد بسیاری از این مشکلات را می تواند رفع کند./ع2