به گزارش خبرنگار
احزاب باشگاه خبرنگاران، سلسله نشستهاي بصيرت جمعيت رهپويان انقلاب اسلامي درباره تحليل وضعيت اقتصادي كشور، نوسانات بازار ارز و اخلال گران بازار اقتصادي با حضور الياس نادران عضو كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي برگزار شد.
*رهبر معظم انقلاب با رصد كردن شرايط هزينهها را براي مديريت كشور به حداقل ميرسانندنادران در تبيين وضعيت اقتصادي كشور با بيان اينكه از منظرهاي مختلفي ميتوان وضعيت اقتصادي را تحليل كرد، اظهار داشت: مقام معظم رهبري همچون حضرت امام خميني (ره) به دليل اشراف بر مسائل داخلي و بينالمللي و با رصد كردن رفتارهاي دشمنان اين ملت و تحليل درست از وضعيت كشور و منطقه، با سياستگذاريهاي درست و هشدار به موقع نسبت به نقاط آسيب در داخل و با توجه دادن مسئولين به اتفاقات، هزينهها را براي مديريت كشور به حداقل مي رسانند.
وي ادامه داد: رهبر معظم انقلاب براساس تحليل درستي كه از اوضاع دارند، شعارهاي چند سال اخير را در حوزه اقتصادي انتخاب ميكنند.
نادران با بيان اينكه دشمن در اين صحنه از كارتهاي خود براي كيش و ماتكردن جمهوري اسلامي استفاده كرده است، اظهار داشت: دشمنان نظام اسلامي در توطئه چيني عليه كشورمان از هيچ تلاشي فروگذار نكردهاند.
*هشدار رهبري از مدتها قبل نسبت به نبرد اقتصاديعضو كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي افزود: در اين نبرد دو جانبه رهبر معظم انقلاب از مدتها قبل نسبت به مسائل اقتصادي هشدارهاي جدي داده بودند و فرمودند كه ما وارد فاز جهاد اقتصادي شدهايم.
وي در تشريح معناي جهاد اقتصادي گفت: جهاد اقتصادي يعني جنگ همه جانبه اقتصادي كه بايد در اين نبرد همه ظرفيتهاي داخلي را براي خنثي كردن توطئهها به كار بگيريم.
عضو جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي با اشاره به اينكه وضعيت كنوني را ميتوان به دو صورت تحليل كرد كه يكي درست و ديگري نادرست است، گفت: با تحليلي درست و با اتكا به امدادهاي غيبي و الهي ميتوانيم شرايط پيش رو را بدر و خيبر ببينيم اما تحليل ديگر اين است كه فكر كنيم شرايط شعب ابيطالب بر ما تحميل شده است.
نادران ادامه داد: براي تحليل اول بايد از همه ظرفيتها استفاده كنيم اما در تحليل دوم حالت كاملا منفعلانه است و بايد حداكثر انعطاف را در برابر دشمن داشته باشيم، تحليل دوم غلط است و با اين تحليل غلط بحث رابطه با آمريكا و مسائل ديگري موضوعيت مييابد.
*مذاكره با آمريكا در شرايط كنوني بدترين آرايش سياسي استعضو كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي مذاكره با آمريكا را بدترين آرايش سياسي عنوان كرد و گفت: نبايد در اين شرايط به اين چنين مسائلي تمكين كنيم.
وي تصريح كرد: مقام معظم رهبري از ابتداي نيمه دوم سال 89 اصطلاحي را به كار بردند كه بعدها در ادبيات سياسي و اقتصادي كشور به عنوان گفتماني حاكم قرار گرفت و اين گفتمان حاكم همان اقتصاد مقاومتي است.
*اقتصاد مقاومتي براساس تحليل درست شرايط مطرح شدنادران افزود: رهبر معظم انقلاب با آسيب شناسي درست از شرايط كشور و با تاكيد بر جهاد اقتصادي، راهبرد اقتصاد مقاومتي را تعريف كردند.
وي اظهار داشت: شعار سال به صورت تصادفي و يا براساس تحليلهاي گذرا انتخاب نميشود بلكه انتخاب آن براساس راهبرد و تحليلهاي درست از شرايط داخلي و بيروني كشور است.
نادران با اشاره به اينكه تاكيد رهبر انقلاب بر حمايت از توليدات داخلي و توجه دادن مسئولان اجرايي به اين معنا است كه بايد همت خود را بر تقويت منابع داخلي قرار دهند افزود: بايد همه ظرفيتهاي موجود كشور فعال و موانع شكوفايي آن مرتفع شود.
*شرايط به نفع ماستوي تصريح كرد: اين نبرد اقتصادي مربوط به امروز و ديروز نميشود؛ شرايط به نفع ماست و با اتكا بر مدد الهي مطمئنا پيروزي از آن ملت ايران خواهد بود اما بايد تمامي ظرفيتهاي كشور فعال شود.
عضو كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي درباره آخرين تاكتيك دشمنان عليه كشورمان گفت: آخرين تاكتيك دشمنان ايجاد اختلال در حمل و نقل بين المللي، مبادلات تجاري و پولي در تنها منبع قابل اتكا نيازهاي خارجي كشور يعني نفت بود.
*تحريم گاز ايران جنگ رواني بودنادران اظهارات غرب درباره تحريم گاز كشورمان را جنگ رواني خواند و اظهار داشت: تحريم گاز ايران بازي با افكار عمومي بود و واقعيتها غير از آن چيزي است كه آن ها ميگويند.
*اگر وضعيت كنوني سالها ادامه پيدا كند مشكلي سر راه اقتصاد ملي پيدا نميشودعضو جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي اظهار داشت: كشور از مدتها قبل خود را براي مواجهه با چنين شرايطي آماده كرده بود و در نيمه دوم سال 91 ذخاير صندوق توسعه ملي، بانك مركزي و صادرات نفتي و غيرنفتي كشور به اندازهاي است كه اگر شرايط امروز حاكم بر جامعه براي سال ها ادامه پيدا كند هيچ مانع جدي براي اقتصاد ملي پيدا مي شود.
نادران تاكيد كرد: بايد مولفههاي اقتصاد مقاومتي را از سطح مسئولين نظام تا ردههاي پايين عملياتي كنيم.
وي با بيان اينكه نميتوان بدون تدبير و راهبرد عملياتي انتظار پيروزي در اين نبرد اقتصادي را داشت افزود: تاكيد رهبري انقلاب بر همدلي و همكاري ميان مسئولين و تلاش براي حل مسائل معيشتي مردم به عنوان وظيفه اصلي و يك مولفه موثر در عرصه اقتصادي كشور است و اين مسئله تنها يك شعار نيست، بلكه وظيفه شرعي است.
*اختلاف کارشناسي ميان مجلس و دولت از گذشته وجود داشته است
نادران اظهار داشت: اختلاف نظرهاي كارشناسي ميان مجلس و دولت از گذشته وجود داشته است و اختلاف نظرهايي كه درباره ساير بازارها به غير از ارز به وجود آمد، از قبل قابل پيش بيني بود.
وي با اشاره به آغاز هدفمندي يارانهها در دي ماه سال 89 و آمارهاي نهادهاي دولتي يعني بانك مركزي و مركز آمار از دو شاخص قيمت مصرف كننده و توليد كننده گفت: از دي ماه 89 به بعد هر ماه قيمت توليد كننده از شاخص قيمت مصرف كننده بالاتر بوده است و اين شكاف از دي 89 به بعد رو به بزرگ شدن گذاشت.
نادران اظهار داشت: توليدكننده به مدت 6 الي 1 سال ميتواند افزايش قيمتها را تحمل كند، اما بعد از مدتي ناچار است كه يا كار اقتصادي خود را تعطيل كند و يا اينكه ظرفيتهاي توليدي را به حداقل برساند تا بتواند هزينههاي خود را تامين كند.
عضو كميسيون اقتصادي مجلس تاكيد كرد: اگر تمامي اين راهها ممكن نشد نهايتا توليد کننده قيمتهاي خود را افزايش ميدهد که به انفجار قيمت در سطح جامعه منجر ميشود.
نادران گفت: هنگامي كه با تحليل غلط وارد صحنه ميشويم نتيجه رفتار ما به اقتصاد ملي صدمه ميزند.
*ميتوان کشور را با هزينههاي کمتري مديريت کرد
وي تاكيد كرد: ميتوان كشور را با هزينههايي كمتر مديريت كرد؛ دشمن در اين جنگ اقتصادي به دنبال اين است كه مردم را در مسايل اقتصادي در مواجه با نظام قرار دهد.
عضو كميسيون اقتصادي مجلس با اشاره به مركز مبادلات ارزي كه توسط دولت راه اندازي شد، گفت: آنچه كه در بازار ارز اتفاق افتاد با چاره انديشي صحيح قابل حل شدن بود.
نادران اظهار داشت: ما نسبت به مركز مبادلات ارزي هم صحبتهايي داريم اما به نظرم اگر به آن چه كه دولت گفته به درستي عمل كند وضعيت قابل مديريت خواهد بود، اما درواقع آن چه را كه گفته بودند عمل نميكنند و كار ديگري انجام ميدهند.
*اعتماد به دولت آسيب ديد
وي گفت: در سال 91 نه تنها كسري ذخاير ارزي نداشتيم بلكه مازاد بر نياز كشور هم وجود داشت اما به دليل نوسانات و سوء تدبيري كه در بازار ارز به وجود آمد، اعتماد به دولت به شدت آسيب ديد.
عضو كميسيون اقتصادي مجلس با بيان اين مطلب كه بانك مركزي تا پايان سال 88 براي اين كه قيمت ارز در كشور از قيمت محاسباتي بودجه كمتر نشود از دولت ارز ميخريد، گفت: يعني ارز را از بازار خارج ميكردند تا قيمت آن پايين نيايد.
*دولت بي ثباتي در بازار را ايجاد کرد
وي تاكيد كرد: سفته بازي، حفظ داراييهاي افراد و تامين برخي نيازهاي احتياطي جريان مواجه ريال و ارز خارجي را به يك فرآيند معكوس تبديل كرد؛ دولت بيثباتي را در بازار ايجاد كرد.
عضو كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: دولت در پنج ماهه اول براي واردات ماشينهاي لوكس ارز 1226 تومان قرار ميداد اما از نقطهاي به بعد حتي براي واردات كالاهاي اساسي هم ارزي اختصاص نداد.
*دولت ميتواند بازار ارز را مديريت کند
نادران با بيان اين مطلب كه اگر دولت يك روز جلوي عرضه ارز را بگيرند بازار را به سمت آشفتگي ميبرد، گفت: دولت به اندازه كافي ارز داشته و دارد لذا ميتواند بازار را به خوبي مديريت كند.
عضو كميسيون اقتصادي مجلس تاكيد كرد: اگر بياعتمادي مردم به بازار پول و سيستم بانكي كشور هم سرايت كند، فاجعه جديدي اتفاق ميافتد.
وي گفت: در اين شرايط دولت مديريت بازار كالاها با واقع بيني و به كارگيري همه ظرفيتهاي موجود كشور دو راهبرد مهم و اساسي دولت براي سامان دادن امور است.
نادران درباره طرح سوال از رئيس جمهور گفت: روز گذشته در فراكسيون اصولگرايان بحثهايي انجام شد و برخي از دوستان از ما خواستند تا امضاهاي خود را پس بگيريم، من و آقاي نوباوه به هيئت رئيسه نامه نوشتيم و اعلام كرديم كه امضاهايمان را پس گرفتهايم.
وي درباره دليل پس گرفتن امضايش گفت: در آيين نامه داخلي مجلس سازو كارهاي قويتري از سوال از رئيس جمهور وجود دارد و ما استفاده از آنان را ترجيح دادهايم.
نادران گفت: آينده روشن است و وضعيت اقتصادي كشور به سامان خواهد شد.
*وضعيت پونده مرتضوي به قوه قضائيه باز ميگردد
وي درباره آخرين وضعيت پرونده سعيد مرتضوي اظهار داشت: امضاهايي كه توسط برخي نمايندگان جمع شد كار درست و قابل دفاعي نبود و وضعيت پرونده وي به قوه قضاييه باز ميگردد؛ آن چه كه مربوط به مجلس بود انجام شده اما رئيس جمهور همراهي لازم را نداشت.
عضو جمعيت رهپويان انقلاب اسلامي درباره تعدد كانديداي اصولگرايان گفت: تاكنون هيچ كدام از مجموعههاي اصولگرايي نسبت به مصداق به جمع بندي نرسيده اند اما اصولگرايان تحول خواه تلاش ميكنند تا با يك ساز و كاري به وحدت برسند و رئيس جمهور آينده با راي بالايي به مردم خدمت كند.
وي ادامه داد: تصورم اين است كه زودتر از بهمن و اسفند تكليف كانديداي تشكلهاي مختلف روشن نخواهد شد .
*تحريمها مربوط به امروز نيست
نادران درباره تحريمهاي اقتصادي اعمال شده عليه كشورمان گفت: از ابتداي انقلاب يعني از آبان 58 كه مسئله گروگانها در لانه جاسوسي پيش آمد تحريمها عليه ما جدي بود و در 8 سال دفاع مقدس هم ما تحريم بوديم لذا تحريم ها مربوط به امروز نيست.
عضو كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي خاطر نشان کرد: غرب مسئله حقوق بشر، دموكراسي و بحث هستهاي را به عنوان بهانه در دستور كار خود قرار داده و ما اگر از هر كدام از اينها كوتاه بياييم ديگري را در دستور كار قرار مي دهند.
انتهاي پيام/