به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
يکي از زيباترين و
مفيدترين درختان جهان، درخت نخل نارگيل مي باشد که داراي تنه بلند و باريک، ساقه
يکنواخت، تاج انبوه، برگ هاي زياد و خوشه هاي ميوه مي باشد. درخت نارگيل، از حدود
3 هزار سال پيش در جنوب آسيا کشت مي شده و در حال حاضر در تمام مناطق استوايي وجود
دارد. اين درخت به طور قائم رشد مي کند و ارتفاع آن تا سي متر و قطر تنه آن تا يک
متر مي رسد. برگ هاي اين درخت دراز و به طول 4 تا 5 متر و مرکب از چند برگچه باريک
و دراز ( حدود يک متر) و به رنگ سبز روشن است. ميوه اين درخت مانند خوشه و شامل
چندين نارگيل به اندازه هاي مختلف است. ميوه آن کروي شکل و شامل قسمت هاي زير مي
باشد:
1-شير نارگيل، 2- مغز يا گوشت ميوه، 3-پوست داخلي، 4- غلاف يا پوست خارجي ميوه که
ضخيم، سفت و متشکل از الياف نباتي مي باشد.
در قاعده نارگيل، سه سوراخ ديده مي شود که چشم هاي نارگيل ناميده مي شود. براي
استفاده از مايع داخل نارگيل ( شيره نارگيل) بايد سوراخ ها را با جسم نوک تيزي باز
نمود و آن را بيرون آورد. درخت نارگيل هر سال حدود 50 عدد نارگيل مي دهد. نارگيل
هنگامي که نارس است، مقدار بيشتري شيره دارد، ولي به تدريج که ميوه مي رسد، مقدار
شيره آن کمتر مي شود.
ارزش غذايي نارگيل
بيشتر در ميوه آن نهفته مي باشد. گوشت نارگيل داراي آنزيم هاي مختلف مانند
انورتين، اکسيداز و کاتالاز مي باشد. همچنين در شير نارگيل اسيدهاي آميخته مختلفي
از جمله هيستيدين، آرژينين، پرولين، لوسيون و آلاتين موجود مي باشد.
مغز يک گوشت ميوه نارگيل به شکل هاي مختلف مورد استفاده قرار مي گيرد، از جمله
تهيه پودر و آرد نارگيل از مغز گوشت تازه نارگيل که در صنايع غذايي و شيرين سازي
کاربرد دارد. مغز خشک نارگيل تازه نيز غني ترين منبع روغن گياهي با 60 تا 67 درصد
چربي مي باشد که مصرف خوراکي و دارويي داشته و در ساخت صابون، پاک کننده ها، شامپوها
و... نيز کاربرد دارد.
/س