به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک بدون شک مطالعه بزرگترین تحولات را در زندگی اجتماعی ،اقتصادی ،سیاسی وفرهنگی جامعه ایجاد می کند. کتاب وکتابخوانی که به قدمت آفرینش انسان است باید بین افراد از عنفوان کودکی آغاز تا در بزرگی در فرد نهادینه شود.
رسانه کتاب
هیچ رسانه ای نمی تواند نقشی را که کتاب در رشد تمدنها داشته است ایفاء کند.گر چه کشورهای در حال توسعه نزدیک به 80 درصدجمعیت جهان را تشکیل می دهند اما کمتر از30درصد کتابهای مصرفی جهان را تولید می کنندو کمتر از این نسبت،به کتابخوانی مشغول اند این در شرایطی است که کشورهای پیشرفته که حدود درصد20جمعیت جهان را تشکیل میدهند.70 درصدکتابهای مصرفی جهان را تولیدمی کنند.
کتابخوانی در ایران
سرزمین ایران از دیر باز مهد تمدن وجایگاه علما، دانشمندان ونویسندگان بزرگی بوده که در مقاطع گوناگون تاریخ پر افتخار این کشور منشاخدمات بزرگی به بشریت بوده اند امادر عین و امر مطالعه و کتابخوانی از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست وعمدتاٌ مردم از خرید کتاب گریزانند.
برای رفع موانع وایجاد زمینه وبستر لازم برای ترویج کتابخوانی نهادهای مختلف هم چون خانواده،مدرسه کتابخانه ها،دولت رسانه های گروهی وناشران باید در قالب برنامه وارد این عرصه فرهنگی شوند.
را هکارهای برای رونق کتابخوانی در ایران
1- اهدای بن کتاب به دانش آموزان و دانشجویان
2- برگزاری بیشتر نمایشگاه کتاب و مسابقات کتابخوانی
3- آشنا کردن والدین با فواید مطالعات غیر درسی و مدارس مرتبط با موضوعات درسی
4- ارائه کارهای پژ وهشی در کلاس ومدارس مرتبط با موضوعات درسی
5- به کار گیری کتابداران متخصص در کتابخانه
6- افزایش ساعت مورد استفاده دانش آموزان در کتابخانه
7- قراردادن کتابها به قیمت ارزان در معابر عمومی بری استفاده عموم
8- معرفی کردن کتابهای جدید از طریق رسانه ها
9- افزایش تعداد کتابخانه ها در شهرها وروستا ها
10- قرار دادن کتابخانه ها ی شخصی در منازل برای همه افراد
و نکته پایانی اینکه هیچ کالایی جای کتاب را نمی گیردو با وجود گسترده شدن استفاده از فضای مجازی باز هم کتاب این دوست بی همتا جایگاه خود را در جامعه محفوظ نگه داشته است./س