مجري طرح توسعه ميادين نفتي آذر و چنگوله در شرکت مهندسي و توسعه نفت (متن) از برنامه توليد روزانه 65 هزار بشکه نفت از ميدان آذر خبر داد و گفت: اميدواريم با آغاز به کار دکل هاي حفاري، توليد نفت اين ميدان در زمان پيش بيني شده محقق شود.

به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل شبکه اطلاع رساني نفت و انرژي (شانا)، حميد کريمي با اشاره به استقرار نخستين دکل حفاري ميدان آذر در روز سه شنبه گفت : پس از استقرار دکل و آغاز عمليات حفاري نخستين حلقه چاه  تا چند روز آينده، اميد بسيار داريم که برنامه توليد نفت از اين ميدان در زمان تعيين شده محقق شود.

وي برنامه توليد از ميدان آذر را بر اساس نقشه راه اوليه 65 هزار بشکه در روز اعلام کرد و افزود : براي توليد اين ميزان نفت، 55 ماه زمان پيش‌بيني شده است و پيش از رسيدن به اين رقم برنامه داريم در 36 ماه، 30 هزار بشکه‌ نفت از ميدان توليد کنيم.

کريمي با بيان اين که برنامه توليد نفت از ميدان آذر با حفاري 19 حلقه چاه انجام مي‌شود، يادآور شد: نفت توليدي آذر براي فرآورش به تاسيسات بهره‌برداري دهلران ارسال مي‌شود.

مجري طرح توسعه ميادين نفتي آذر و چنگوله همچنين از استقرار دومين دکل حفاري در ميدان آذر تا چند روز آينده خبر داد و گفت: دکل حفاري "پيروزي" که متعلق به شرکت ملي حفاري است نيز تا چند روز آينده براي آغاز حفاري دومين حلقه چاه در اين ميدان، از جنوب کشور راهي استان ايلام مي‌شود.

وي پاک‌سازي و مين‌روبي ميدان را از دشوارترين مراحل آماده‌سازي منطقه براي استقرار دکل خواند و گفت: ميدان نفتي آذر در نقطه مرزي ميان ايران و عراق قرار دارد و از آنجا که در زمان جنگ تحميلي چند عمليات جنگي بزرگ در اين منطقه انجام شده بود، براي مين‌روبي و پاک‌سازي آن زمان زيادي صرف شد.

کريمي گفت : احداث جاده‌هاي دسترسي، سلر، تامين دکل براي پوشش مخابراتي منطقه و عقد قرارداد براي تامين 27 مگاوات برق مورد نياز براي تاسيسات ميدان، از ديگر فعاليت‌هايي است که براي آغاز توسعه آذر انجام شده است.

مجري طرح توسعه ميادين نفتي آذر و چنگوله آغاز فعاليت هاي اجرايي اين ميدان را نقطه عطفي براي خروج از بن بست بيکاري در استان ايلام خواند و تاکيد کرد: با آغاز فعاليت هاي اجرايي ميدان حدود 2 هزار نفر به صورت مستقيم و غيرمستقيم در اين طرح مشغول به کار مي‌شوند.

وي نفت درجاي ميدان آذر را 2.5 ميليارد بشکه بيان کرد و گفت: شرکت مهندسي و توسعه نفت (متن) براي توسعه اين ميدان سال گذشته قراردادي را با کنسرسيومي متشکل از شرکت‌ اويک و صندوق بازنشستگي صنعت نفت به ارزش 1.9 ميليارد دلار امضا کرده است.

مجري طرح توسعه ميادين نفتي آذر و چنگوله با بيان اين که آذر از پيچيده‌ترين ميادين نفتي کشور است ، گفت : عمق چاه ‌هايي که براي توليد در اين ميدان بايد حفاري شود، گاهي بيش از 4 هزار و 700 متر است، ضمن اين که ساختار مخازن ميدان نيز ويژگي ها و پيچيدگي هاي خاص خود را دارند که قابل مقايسه با ساير ميادين نفتي کشور نيست.

اين ميدان يکي از ميدان هاي نفتي مشترک ايران با عراق است و در 20 کيلومتري جنوب شرقي شهرستان مهران در استان ايلام قرار دارد./س
برچسب ها: تولید ، بشکه ، نفت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار