به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از واحد مرکزي خبر، شهريار افندي زاده رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي کشور با اعلام اين خبر گفت: با توسعه و بهبود زيرساختهاي حمل و نقل و تقويت راهگذرهاي ترانزيتي از مسير جمهوري اسلامي ايران در نيمه نخست سال افزون بر 5 ميليون و 331 هزار تن انواع كالاهاي نفتي و غيرنفتي معادل 92 درصد از طريق جاده و 486 هزار تن معادل 8 درصد از طريق راهآهن ترانزيت شده است.
وي افزود: اين ارقام در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته در بخش ترانزيت جادهاي 26.6 درصد و ترانزيت ريلي 11.2 درصد افزايش نشان مي دهد.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي اظهار داشت: از مجموع كالاهاي ترانزيت شده، 2 ميليون و 452 هزار تن را مواد نفتي و 3 ميليون و 363 هزار تن را مواد غيرنفتي تشكيل
مي دهد كه عمدهترين بخش مواد غيرنفتي كالاهايي نظير مواد سوختي، انواع پنبه، كالاهاي ساختماني، لوازم خانگي، وسايل نقليه باري و مسافري است.
نماينده ويژه دولت در امر ترانزيت افزود: در اين مدت ، بندرعباس با ترانزيت يك ميليون و 745 هزار تن معادل 30 درصد فعالترين مرز در زمينه ترانزيت ورود كالا به شمار ميرود و مرزهاي پرويزخان، بازرگان، باشماق و سرخس در ردههاي بعدي قرار دارد.
افنديزاده افزود: در زمينه ترانزيت خروج كالا از كشور، بندر امام با ترانزيت يك ميليون و 572 هزار تن معادل27 درصد در رده نخست و پس از آن مرزهاي بندرعباس، باشماق و سرخس در ردههاي بعدي است.
معاون وزير راه و شهرسازي بيشترين تردد كاميونهاي حامل بار ترانزيتي را از مبدا عراق به مقصد امارات عربي متحده اعلام كرد و افزود: در نيمه نخست امسال يك ميليون و 800 هزار تن كالا از مبدا عراق به مقصد امارات به وسيله 80 هزار كاميون حمل شد.
وي اظهار داشت: از 263 هزار دستگاه تعداد سفر كاميونهاي حمل كننده كالاهاي ترانزيتي، 142 هزار دستگاه معادل 54 درصد را كاميون هاي ايراني تشکيل مي دهد.
افنديزاده خاطرنشان كرد: تجهيز امكانات و زيرساختها، فراهم آوردن تسهيلات گسترده در بخشهاي مختلف حمل و نقل، اقدام سازمانهاي مرتبط در حركتي هماهنگ به منظور رفع موانع و تسهيل در امر ترانزيت،همكاري و همراهي بخش خصوصي و شركت هاي حمل و نقل بين المللي توانسته است در بهرهبرداري از موقعيت جغرافيايي و منحصر بفرد ترانزيت نقش قابل توجهي ايفا كند./س