شایع ترین نوع بیماری کبدی، کبد چرب است که در افراد چاق اتفاق می افتد و کبد چرب، رسوب چربی در قلب و رگهای مغزی را افزایش می دهد و احتمال سکته قلبی و مغزی در مبتلایان زیاد است.

دکتر ناصر دریانی، فوق تخصص گوارش و کبد، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:امروزه شایع ترین نوع بیماری کبدی، کبدچرب است که ارتباط مستقیمی با چاقی دارد.

وی افزود: 70 درصد بیماران مبتلا به کبد چرب، افرادچاق هستند و 30 درصد مبتلایان را نوجوانان و جوانان دارای افزایش وزن تشکیل می دهند.

دریانی با بیان اینکه اگر شاخص توده بدنی که از تقسیم وزن بر قد به توان 2 بدست می آید، بیشتر از 25 باشد، احتمال ابتلا به کبد چرب بیشتر است، توضیح داد: شاخص توده بدنی اگر بین 30 تا 25 باشد نشان دهنده افزایش وزن، 35-30 چاقی و 40-35 چاقی شوید محسوب می شود.

وی ادامه داد: 30% نوجوانان و 70 درصد افراد در کشور مبتلا به کبد چرب هستند که نشان می دهد آمار بالایی از افراد در کشور مبتلا به این بیماری هستند.

دریانی با اشاره به اینکه بیماری کبد چرب بدون هیچ علائمی است، خاطر نشان کرد: کبد چرب علائم خاصی ندارد و بعد از آزمایش و تشخیص بالا بودن آنزیم های کبدی، بسیاری نتیجه را هپاتیت ویروسی اعلام می کنند.

دریانی ادامه داد: چاقی، افزایش چربی خون، فشار خون و دیابت مهمترین عوامل موثر ایجاد بیماری کبد چرب هستند.

وی بررسی بیماری کبد از جمله سونوگرافی کبد، آزمایش قند و بررسی چربی خون تری گلیسیرید و کلسترول خون در افراد چاق را توصیه نمود و گفت: در سونوگرافی، رسوب چربی در کبد را نشان می دهد و در حقیقت چربی در کبد جمع می شود، در صورتی که به این مساله توجه نشود، التهاب به کبد اضافه می شود و در نوع پیشرفته تر کبد چرب، کبد دچار خشکی می شود که به نوع پیشرفته بیماری کبدی، سیروز کبد گفته می شود.

دریانی گفت: در سیروز کبد، کبد خشک می شود که کار کبد مختلف می شود.

آب آوردن شکم، ورم کردن پاها و خونریزی از مهمترین علائم این بیماری است و برای درمان باید پیوند کبد انجام شود.

وی بیان کرد: کم کاری تیروئید نیز در شیوع بیماری کبد چرب موثر است.

دریانی کبد چرب را مثل بمب ساعتی دانست که هر لحظه احتمال انفخار آن وجود دارد، در ادامه اظهار داشت: اصلاح تغذیه در کودکان بر عهده پدر و مادر است که با كاهش مصرف کیک، شکلات و شیرینی، فست فود و اغذیه چرب و افزایش مصرف سبزیجات می توان از بروز این بیماری در آینده پیشگیری کرد.

دریانی با بیان اینکه درمانی دارویی در درمان کبد چرب اثبات نشده است، افزود: کاهش وزن، ورزش و رژیم درمانی نقش موثری در پیشگیری و درمان کبد چرب ایفا می کند.

وی چاقی شکمی و افزایش چربی شکمی در بروز کبد چرب را موثر دانست و گفت: مطالعات نشان می دهد کبد چرب در چاقی شکمی بیشتر است و کاهش مواد قندی و کاهش مصرف سیگار، افزایش مصرف سبزیجات و میوه جات تازه در درمان کبد چرب موثر است.

دریانی اظهار داشت: بیشتر مبتلایان به کبد چرب، از بیماری های قلبی و عروقی نیز رنج می برند، در حقیقت در بیماران مبتلا به رسوب با پلاک چربی در رگهای قلب و مغز، شانس سکته قلبی و مغزی بیشتر است.

وی یاد آور شد: افراد چاق در هر سنی که هستند باید تست بیماری کبد چرب را انجام دهند و در صورت ابتلا با کاهش مصرف چربی حیوانی، مواد قندی، مواد غذایی چاق مثل برنج و سیب زمینی، در درمان بیماری گام بردارند./ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رحیم
۲۲:۳۰ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
من بیماری لکو پنی دارم آیا کبد چرب می شود
آخرین اخبار