بيش از ‌٤٠ عنصر سرطان زا در دود سيگار وجود دارد و احتمال ابتلا به سرطان ريه ‌٢٢ مرتبه بيشتر از افراد غير سيگاري است.

به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ مسئول دبيرخانه كشوري كنترل دخانيات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: با اشاره به اين كه بيماري هاي قلبي و عروقي ناشي از استعمال دخانيات، جان بيش از ‌٦٠٠ هزار نفر را در سال مي گيرد، اظهار داشت: استعمال دخانيات باعث افزايش ضربان قلب، بالا رفتن فشار خون، افزايش خطر ابتلا به فشار خون بالا و گرفتگي عروق و ايجاد حمله قلبي و سكته مي‌شود.

مهندس خديجه محصلي افزود: استعمال دخانيات باعث تضعيف و خنثي سازي اسيد معده و مقاوم شدن بعد از غذا خوردن و همچنين بر جاي ماندن باقيمانده اسيد در معده و تخريب ديواره آن مي‌شود.

به گفته وي، زخم معده افراد سيگاري به سختي درمان مي‌شود و احتمال بهبودي آن تا زماني كه فرد سيگاري بوده، اكثرا اندك است و قطران موجود در دود سيگار نيز در اثر استعمال مستمر دخانيات روي انگشتان و ناخن ها جمع شده و باعث تغيير رنگ آنها به قهوه‌اي مايل به زرد مي‌شود.

گفتني است: طبق تحقيقات بي شماري كه انجام شده است در صورت ادامه استعمال دخانيات توسط افراد سيگاري، احتمال مبتلا شدن آنها به انواع سرطان هاي ديگر از قبيل زبان ، دهان، غدد، بزاق و حلق (6 تا 27 برابر)  ، سرطان بيني (2 مرتبه بيشتر)، گلو (12 مرتبه)، مري (8 تا 10 برابر)، حنجره (10 تا 18  برابر)، معده (2 تا 3 برابر)، كليه (5 برابر) و لوزالمعده (2تا 5 برابر) وجود دارد./ح
برچسب ها: سرطان ریه ، سیگار ، قلب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار