تعداد موارد سرطان در کشور ما نسبت به سی سال قبل چهار برابرشده است.

به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا،  دکتر مهدی سبحانی، متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی بيمارستان شهيد مصطفي خميني ايلام ضمن بیان این مطلب، در خصوص سرطان و تبعات آن در بدن انسان گفت: سَرَطان بیماری‌ای است که در آن سلول‌های بدن در یک تومور بدخیم به طور غیر عادی تقسیم و تکثیر می‌شوند و بافت‌های سالم را نابود می‌کنند.

 دکتر مهدی سبحانی در ادامه افزود: سلول‌های سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلول‌ها جدا می‌افتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی همچون ویروس و مواد سرطانزا موثر باشد.

وي خاطر نشان ساخت: در اين بیماری سیستم تنظیم سلولی برای تقسیم، رشد و تمایز آن در درجات مختلف مختل می شود و طی چندين مرحله، دچار نقص در کارکرد طبیعی، تقسیم سلولی افسار گسیخته و تهاجم موضعی به بافت ها و اندام های مجاور می شود و این آشفتگی عملکرد به جایی می رسد که سلول سرطانی توانایی ایجاد رگ و مهاجرت از طریق عروق لنفاوی و خونی را پیدا می کند.

اين متخصص با بيان اين كه تعداد موارد سرطان در کشور ما نسبت به سی سال قبل چهار برابر شده است، ابراز داشت: در حال حاضر سرطان در کشور ما سومین عامل مرگ و میر پس از تصادفات و حوادث جاده ای و بیماری های قلبی و عروقی می باشد.

وي در ادامه تصريح كرد: خوشبختانه با پیشرفت های صورت گرفته در دو دهه اخیر حدود 40 تا 50 درصد این بیماران را می توان به صورت قطعی درمان کرد و مابقی را نیز به گونه ای کنترل کرد که تا زمان مرگ عاری از درد، شکستگی و زمین گیر شدن باشند و کیفیت زندگی بیمار حفظ شود.

سبحانی يادآوري کرد: درمان های سرطان در حال حاضر تحقیقاتی است و هر روزه داروها و روش های درمان جدیدی ظهور می کند و جراحی و رادیوتراپی جزﺀ درمان های موضعی سرطان هستند که منطقه اولیه تومور را پاکسازی و استریل می کند و همچنين شیمی درمانی و درمان های هدفمند به طور سیستمیک عمل کرده و متاستازهای بیماری را کنترل می کند./ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار