به گزارش
گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران، دکتر محمود جباروند رئیس بیمارستان فارابی گفت:این بیماری در اثر نازا بودن بافت قرنیه و فشاری که از داخل وارد می شود پدید می آید و باعث افزایش نزدیک بینی می شود.
وی تصریح کرد:قوز قرنيه يك پديده غير التهابي است كه معمولا قرنيه هر دو چشم را گرفتار مي كند.در اين بيماري قرنيه نازك شده و حالت مخروطي پيدا مي كند. نازك شدن و تغيير حالت قرنيه از كروي به مخروطي منجر به ايجاد نزديك بيني – آستيگماتيسم نامنظم و در نتيجه كاهش ديد مي شود.
جباروند افزود: قوز قرنيه بيماري پيشرونده اي است كه معمولا در دوران بلوغ ظهور پيدا مي كند و تا دهه سوم و چهارم پيشرفت كرده بعدا متوقف مي شود. اين بيماري ابتدا در يك چشم شروع مي شود ولي معمولا بعد از مدتي چشم ديگر هم گرفتار مي شود هر چند شدت آن در يك چشم با چشم ديگر متفاوت است.
وی در ادامه عنوان کرد:افرادی که ازدواج های فامیلی در خانواده دارند نباید نگران ابتلای فرزندان خود به این بیماری باشند زیرا این بیماری در صورتی که فرد20 فرزند داشته باشد شاید یکی از آنها مبتلا شود.
قوز قرنيه بيماري نسبتا شايعي است كه در تمام نژادها و در هر دو جنس ديده مي شود ولی با توجه به پیشرفت هایی که در سالهای اخیر شده جای هیچ نگرانی نیست و استفاده از روش های جراحی اشعه ماورای بنفش یا یو وی استحکام قرنیه بالا می رود./عط