به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران؛ هدایت سرمایه های داخلی به سمت سرمایه گذاری در واحدهاي تولیدی و جذب سرمایه ها و نقدينگي موجود در کشور، از ضرورت های انكارناپذیر رشد و تعالی اقتصاد ملی است که در اين زمينه صنعت بيمه نقش بسزايي در توليد و سرمايه گذاري هاي كلان ملي دارد.
همچنين؛ باید توجه داشت كه اقتصاد ایران در یكی از حساس ترين شرايط اقتصادي قرار دارد. از یك سو در حال تعامل سخت با اقتصاد بین المللی هستیم و از دیگر سو در حال حركت به یك اقتصاد پویای تولیدی، مقاومتي و البته مستقل از درآمدهاي نفتي هستیم.
بنابراين؛در این زمینه باید سرمایه بزرگی که از مجموع حق بیمه ها دریافت می شود نیز مورد توجه قرار بگیرد و همچنين با رشد بیمه در کشور و افزایش استقبال جامعه از بیمه نامه ها، سرمایه ای در اختیار اقتصاد کشور قرار می گیرد که می تواند به اشتغال زایی و به تبع آن، افزایش تولید داخلی کمک کند.
براساس اين گزارش؛ صنعت بيمه از محل دريافت حق بيمه هاي عمر و سرمایه گذاری، به نوعي از انباشت سرمایه دست مي يابد که شرکت های بیمه ای می توانند آنرا در فعالیت های اقتصادی وارد کرده و به افزایش اشتغال زایی و تولید داخلی کمک کنند. بیمه های اعتبار نیز، نقشی حمایتی در سرمایه گذاری ها دارند و سرمایه گذاران مخاطب اصلی این بیمه نامهها هستند.
براساس اين گزارش؛ بیمه ظرفیت بالقوه و قابل ملاحظه اي در رونق و توسعه اقتصادي کشور دارد.
در این راستا باید توجه داشت كه صنعت بیمه در اقتصاد متحول كنونی جهان یكی از بخش های پیشرو و بسیار مهم در بازار سرمایه است.
اما در ذکر اين نکته که چگونه می توان جایگاه صنعت بیمه را در اقتصاد ملی ارتقا داد با دو رویكرد مواجه هستيم، از یك سو بايد بعد حمایتی آن را در اقتصاد بهبود بخشید و از دیگر سو مي بايست منابع بیشتری را برای سرمایه گذاری های این بخش ایجاد كرد .
یكی از تحولات تعیین كننده در صنعت بیمه كشور تصویب آیین نامه جدید سرمایه گذاری و ابلاغ آن به شركت های بیمه بوده است با این هدف كه زمینه حضور هرچه گسترده تر شركت های بیمه در بازار سرمایه فراهم شود و توان مالی شركت های بیمه نیز از طریق درآمدهای سرمایه گذاری ارتقا یابد.
لازم به ذکر است؛ چند وقتی است که حضور شرکتهای بیمهای در بورس جداي از خرید سهام شرکتهای صنعتی، با استفاده از ابزار بيمه سهام توسط شرکت هاي بورسي، چشمگيرتر و فعالتر از گذشته است که البته این سهم باید افزایش یابد.
البته با نگاهی گذرا به جایگاه نهاد بیمهای در اقتصاد کشور و مقایسه آن با سایر نهادهای مالی همچون بازار سرمایه و پول متوجه میشویم. صنعت بیمه نسبت به بازارهای مالی دیگر آنطور که باید نتوانسته حضور فعالتری در سرمایهگذاری بخشهای اقتصادی داشته باشد و به نوعي مي توان گفت؛ اثرگذاری صنعت بیمه در بخشهای اقتصادی بسیار کمرنگ شده است.
از طرفی باتوجه به ضریب نفوذ پایین بیمه در کشور و نسبت خسارت بالای شرکتهای بیمهای در کنار هزینههای جانبی، به نظر میرسد ضروريست که نقدینگی زیاد موجود در اين صنعت در جهت افزايش سرمايه اين شرکتها در چرخه اقتصاد وارد شود که در این راستا با فرهنگسازی و اطلاعرسانی در زمینه استفاده همه افراد از بیمه بهخصوص در بخش بیمههای عمر و زندگی، میتوان به رشد هرچه بیشتر نقش بیمهها در سرمایهگذاری اقتصادی امیدوار بود.
لازم به ذکر است؛ بیمه عمر، سرمایهگذاری را بهطور جدی تحریک میکند و توسعه این بیمهنامه منجر به ایجاد اشتغال در کشور میشود، از اینرو به نظر میرسد که باید به دنبال توسعه صنعت بیمه و افزایش ضریب نفوذ بیمههای عمر و زندگی در کشور بود.
**نقدینگی موجود در صنعت بیمه، مناسب برای سرمایه گذاری با شفاف سازی در سیاست های دولت و ارایه برآورد صحیح از شاخص های اقتصادی، افزایش سرمایه گذاری شرکت های بیمه ای در بخش های اقتصادی کشور، تحقق می یابد.
امیر رضا شکوهی کارشناس صنعت بیمه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان مطلب فوق اظهار داشت: همواره شرکت های بیمه ای به دلیل داشتن حجم بالای نقدینگی با عملکرد دوگانه گاهی با ایجاد بحران و گاهی به عنوان کمکی برای دولت در اقتصاد کشورها تاثیر گذار بوده اند.
وی ادامه داد: تجمیع نقدینگی در شرکت های بیمه بسیار بالاست همین امر موجب می شود که صنعت بیمه نقش عمده ای در تامین سرمایه واحدهای اقتصادی داشته باشد.
شکوهی اظهار داشت: شرکت های بیمه ای به عنوان امین بیمه گذاران با در اختیار داشتن حق بیمه ها و سرمایه های بیمه گذاران برای سرمایه گذاری با محدودیت های نیز مواجه هستند و انتظار امنیت در سرمایه گذاری و بازگشت مطمئن سرمایه اولیه را دارند، زیرا ترس از آینده بزرگترین خصلت در فرآیند سرمایه گذاری است.
وی افزود: در این راستا ضروری است امنیت سرمایه گذاری ، شفاف سازی در سیاستهای کلان سیاسی و اقتصادی، ارایه برآورد صحیح از شاخص های اقتصادی توسط مراجع ذیربط صورت بگیرد.
شکوهی با اشاره به حجم بالای نقدینگی در صنعت بیمه، خاطر نشان کرد: افزایش سرمایه گذاری شرکتهای بیمه ای در بخش های اقتصادی موجب رونق و توسعه اقتصادی کشور، کاهش تورم، اشتغالزایی و خروج از رکود در بازارهای اقتصادی می شود./س
گزارش از زينب عبدي