دکتر احمد امین، فلوشیپ نارسایی و پیوند قلب در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، اظهار داشت: بیمارستان قلب و عروق شهید رجائی با همکاری پژوهشکده رویان برای اولین بار اقدام به تزریق
سلول های بنیادی به بیماران نارسایی حاد قلبی کرده است.
وی با اشاره به این که تزریق سلول های بنیادی از مرداد ماه امسال بر روی 32 بیمار قلبی انجام گرفته است، گفت: در این روش ابتدا از بیماران دارای نارسایی پیشرفته قلبی که پمپاژ عضله قلب آن ها بسیار ضعیف است برداشت مغز و استخوان صورت می گیرد.
فوق تخصص قلب ادامه داد: سپس سلول های بنیادی تک هسته ای با روش سانتریفیوژ از نمونه مغز و استخوان جدا شده و از طریق
آنژیوگرافی داخل عروق کرونر قلب بیماران تزریق می شود.
دکتر امین تصریح کرد: در تزریق سلول های بنیادی از رسیدن سلول ها به بافت و عضله قلبی اطمینان حاصل می کنیم و معمولاً نتایج اثر بخشی کار درمانی، شش هفته بعد از تزریق مشخص می شود.
وی با بیان این که اثرات تزریق سلول های بنیادی به بیماران نارسایی حاد قلبی طی مدت یک روز و یک هفته مشخص نمی شود، افزود: سلول های بنیادی اولیه باید در بافت قلب نشسته و توسط پیام هایی که از محیط دریافت می کنند تکامل پیدا کرده و به سلول های همبند، عروقی و یا عضله قلب تبدیل شوند.
فلوشیپ نارسایی و پیوند قلب گفت: دارو درمانی، استفاده از باتری های سه حفره ای، دستگاه های کمک پمپاژ و نهایتا پیوند از روش های درمانی معمول نارسایی قلب هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: روش درمانی سلول های بنیادی تاکنون بر روی بیماران دچار نارسایی حاد قلبی و نارسایی متوسط قلبی مورد آزمایش قرار گرفته و در هر دو گروه پیشرفت های خوبی در بهبودی بیماران مشاهده شده است.
دکتر امین خاطر نشان کرد: بیماران نارسایی حاد قلبی که کاندید پیوند قلب هستند با به کارگیری روش تزریق سلول های بنیادی از عمل جراحی بی نیاز نخواهند شد اما وضعیت عمومی آنها زا وخامت کاسته و بهبود می یابد./عط