دكتر حامد شفق در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با اشاره به اينكه زردي فيزيولوژيك نوزادان از روز دوم تا پنجم تولد به حداكثر مي رسد، گفت: نوزاد در بدو تولد بدليل دريافت اكسيژن كافي از هواي آزاد نيازي به گلبول هاي اضافي نداشته و با تخريب آنها و كاهش ميزان هموگلوبين و تبديل هموگلوبين اضافي به بيلي روبين، زردي در نوزاد ايجاد مي شود، ولي بدليل عدم توانايي كافي كبد در دفع بيلي روبين در بدو تولد و كمبود فعاليت گلوكورونيك تراتسفر از در روزهاي اول تولد عدم دفع بيلي روبين هاي اضافي زردي فيزيولوژيك ايجاد مي شود.
اين فوق تخصص گوارش كبد و اطفال در ادامه افزود: افزايش طبيعي زردي دوره نوزادي از روز 2 تا 5 به حداكثر مي رسد و تا روز 7 تا 8 پس از تولد و حداكثر تا روز دهم كاهش مي يابد، در اين حالت مقدار بيلي روبين خون ممكن است حداكثر به ميزان 12 افزايش يابد.
** افزايش زردي در نوزاد نارس دكتر شفق با بيان اينكه در نوزادان نارس ميزان زردي فيزيولوژيك از روز 3 تا 4 پس از تولد افزايش مي يابد، گفت: اين ميزان در روزهاي 6 تا 7 پس از تولد به حداكثر 15 مي رسد و تا روز دهم و حداكثر تا روز 14 تا 15 پس از تولد از بين مي رود.
دكتر شفق ياد آور شد: زردي پاتولوژيك از روز اول تولد بروز مي كند و ميزان آن در نوزاد رسيده بيش از 12 و در نوزادان نارس به بالاتر از 15 افزايش مي يابد كه نيازمند اقدامات درماني توسط پزشك متخصص است.
وي با تاكيد بر اهميت درمان زود هنگام زردي پاتولوژيك گفت: در نوزادان، عفونت ادراري، هيپوتيروئيدي، ناسازگاري گروه خوني مادر با جنين، موجب ايجاد زردي پاتولوژيك مي شود./عط