شهريار كامراني گفت: توصيه مي كنم وسيله تعبيه شده در استخوان شكسته كودكان بعد از بهبود يافتن حتما از بدن آنها خارج شود.

به گزارش گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران، روابط عمومی انجمن جراحان ارتوپدی ایران، دکتر رضا شهریار کامرانی درباره وضعیت بیماران پس از انجام اعمال جراحی ارتوپدی گفت: به طور کلی وسایلی که برای ثابت کردن شکستگی در اندام بیمار کار گذاشته می‌شود اعم از پین(میخ)، سیم، پلیت(پلاک، صفحه) و میله است. کار گذاشتن این وسایل در اندام بیمار به صورت موقت برای جوش خوردن استخوان شکسته است.
وی افزود: به عبارت دیگر می‌توان گفت زمانی که یک وسیله وظیفه‌اش را انجام داد، میتواند از اندام مورد نظر خارج شود .
 در واقع کاربری وسایلی نظیر میله و پین، ثابت کردن شکستگی‌ها تا زمان جوش خوردن استخوان است. البته جوش خوردن استخوان دارای دو مرحله اولیه و ثانویه است.
عضو هیئت مدیره انجمن جراحان ارتوپدی ایران با بیان این که در صورت لزوم می‌توان وسیله را خارج کرد، گفت: ممکن است بیمار پس از سه ماه به مرکز درمانی مراجعه و پزشک به وی اعلام کند استخوان شکسته‌اش جوش خورده است، اما خارج کردن آن وسیله را اگر در اندام فوقانی تعبیه شده باشد به یک تا یک سال و نیم آینده و اگر در اندام تحتانی قرار داشته باشد به دو تا دو سال و نیم آینده موکول کند.
وی افزود: در چندین مورد توصیه مبنی بر خارج کردن وسیله از اندام وجود دارد. از جمله مواردی که حتما توصیه می کنیم وسیله برداشته شود در کودکان است، زیرا مشخص نیست در آینده چه شغلی را انتخاب می کنند و یا به سمت انجام چه ورزشی متمایل می شوند. ضمن آن که خارج کردن وسیله در زمان بزرگسالی نیز مشکل است.  
به گفته این عضو هیئت مدیره انجمن جراحان ارتوپدی، در اندام تحتانی نیز توصیه می کنیم وسیله تعبیه شده خارج شود.
کامرانی ادامه داد: البته بسته به این که وسیله کار گذاشته شده پلاک باشد یا میله تفاوت می کند. در حال حاضر پیشنهاد کلی برای میله داخل استخوانی حتی در اندام تحتانی، عدم نیاز به خروج است اما درمورد پلاک به این دلیل که باعث ضعف استخوان می شود توصیه به خارج کردن پس از جوش خوردن و گذشت حدود دو سال است.
این جراح و متخصص ارتوپدی با اشاره به این که در اندام فوقانی بر خلاف اندام تحتانی به این دلیل که روی آن راه نمی رویم معمولا نیاز به خارج کردن وسیله نیست، اظهار کرد: علاوه بر موارد ذکر شده، اگر بیمار از وجود یک جسم خارجی در اندام خود احساس ناراحتی کند می توان اقدام به خارج نمودن آن کرد این حالت معمولا در مواردی اتفاق می افتد که وسیله به کار رفته سطحی و در مجاورت پوست باشد.
 در غیر این صورت نیاز به خارج کردن وسیله نیست، زیرا خود یک عمل جراحی است و عوارض عمومی یک عمل جراحی را دارد در حالیکه هنوز عارضه قطعی شناخته شده ای در مورد باقی ماندن این وسایل در بدن معرفی نشده است.
بر اساس این گزارش، بیستمین کنگره سالانه انجمن جراحان ارتوپدی ایران از تاریخ 24 تا 28 مهرماه سال جاری در مرکز همایش های برج میلاد برگزار شده و به معرفی جدیدترین روش‌ها و دستاوردهای علم ارتوپدی می پردازد. /عط
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار