به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شینهوا، سناتور اسکات لودلام یکی از اعضای جنبش سبز در پارلمان استرالیا گفت انتقاد از تصمیم سیاسی که در نتیجه آن سربازان استرالیایی به افغانستان اعزام شدند حائز اهمیت است.
وی افزود: طالبان و حامیان آنها تصمیمی را اتخاذ کرده اند که بر اساس آن جوانان افغان را به پیوستن به نیروهای پلیس و ارتش ترغیب می کنند و از آنها می خواهند بعد از گذراندن دوره های آموزشی به سوی مربیان خود تیراندازی کنند. این یک راهبرد است.
وی افزود: دولت و ائتلاف با یکدیگر موافقند و اکثریت جمعیت استرالیا با آنها مخالفند.
اندرو ویلکی یکی از اعضای مستقل پارلمان استرالیا با انتقادی شدیدتر از دولت استرالیا اعلام کرد دستان جان هاوارد و کوین راد نخست وزیران سابق و جولیا گیلارد نخست وزیر کنونی استرالیا را به خون این سربازان آغشته است.
وی افزود:« ماندن در افغانستان هم اکنون در جهت منافع ملی استرالیا نیست و می توان مانع از ادامه آن شد.»
وی ادامه داد رهبران استرالیا در طول این سال ها فرصت های بیشماری برای عقب نشینی نیروهای این کشور از افغانستان داشتند.
جرج شریدان سردبیر خارجی روزنامه استرالین نیز در تفسیری نوشت سربازان استرالیا بیش از این برای اهداف نظامی یا راهبردی به خدمت گرفته نخواهند شد.
با این حال گیلارد تاکید کرد استرالیا به این ماموریت در افغانستان متعهد است و جدول زمانی خود را برای عقب نشینی از افغانستان اصلاح نمی کند.
استیون اسمیت وزیر دفاع استرالیا روز جمعه در شهر پرت در غرب این کشور گفت استرالیا نمی تواند برای ابد در افغانستان بماند و قصد چنین کاری هم ندارد اما ماندن در این مسیر اقدامی کاملا درست است.
حادثه روز پنجشنبه که در نتیجه آن پنج سرباز استرالیایی کشته شدند بدترین تلفات جنگی استرالیا از زمان جنگ ویتنام بود.
با این حال تونی آبوت رهبر مخالفان استرالیا روز جمعه هشدار داد استرالیا نمی تواند مسئولیت های خود را کاهش دهد.
تونی بورکه وزیر فدرالی محیط زیست استرالیا هم گفت حضور استرالیا در افغانستان در جهت منافع ملی کشور است.
وی افزود: ما باید علت حضورمان را در افغانستان به خاطر بیاوریم. طالبان از جمله شبکه هایی است که استرالیایی ها را می کشند.