به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران همدان ؛ هل داراي اسانس فرار و معطري در حدود 4% مي باشد و داراي مواد رزيني و چربي نيز است .
هل از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است
- هل بشكل قلب است، بنابراين تقويت كنده قلب است بادشكن بوده و گاز معده و روده را خارج مي سازد.
- تقويت كننده بدن است
- مقوي سيستم هضم است
- باعث هضم غذا مي شود
- زخم هاي دهان را برطرف مي كند بدين منظور دم كرده هل را در دهان مضمضه كنيد .
- خوشبو كننده دهان است
- براي تسكين گوش درد ، گرد هل را در گوش بريزيد
- براي برطرف كردن دل بهم خوردگي و تهوع ،از دم كرده هل استفاده كنيد
- اشتها آور است
- تب را پائين مي آورد
- معالج سرماخوردگي است
- براي تسكين درد رماتيسم مفيد است
- ترشي معده را برطرف مي كند
- ضد مسموميت است
- براي رفع بيماريهاي چشم مفيد است
- برای دم کردن هل ،مقدر 30 گرم هل كوبيده را در يك ليتر آب جوش ريخته و بگذاريد بمدت 10 دقيقه دم بكشد سپس صاف كرده و بنوشيد . هل را همچنين مي توان به چايي يا ديگر نوشیدنی ها اضافه كرد .
هر چند هل دارای خواص بسیاری است اما مصرف زياد هل براي روده ها مضر است./س