شايد يکي از رموز موفقيت گوگل در اين راستا اين باشد که هيچ‌گاه دچار رکود نشده است و هر چند وقت يک بار تغييراتي را در روند کاري خود ايجاد کرده و باعث شگفتي کاربرانش شده است.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران ، اين موضوع که گوگل داراي قدرتمندترين و مطمئن‌ترين موتور جست‌وجو است کاملا واضح و مشخص است. اين روزها کم‌تر کسي است که براي پيدا کردن جواب يک سئوال در اينترنت به سراغ گوگل نرود زيرا طرز کار اين موتور جست‌وجو بسيار متفاوت بوده و گذشته از اين موضوع نتايج کامل‌تر و بهتري را هم در اختيار کاربران قرار مي‌دهد.
 

شايد يکي از رموز موفقيت گوگل در اين راستا اين باشد که هيچ‌گاه دچار رکود نشده است و هر چند وقت يک بار تغييراتي را در روند کاري خود ايجاد کرده و باعث شگفتي کاربرانش شده است.

در حدود دو ماه قبل يک نوسازي بسيار جالب در نمايش نتايج موتور جست‌وجو گوگل به وجود آمد که نامش نقشه دانش يا Knowledge Graph مي‌باشد. اين نقشه از 2 ماه پيش تا کنون در گوشه سمت راست صفحه نتايج جست‌وجو و در کنار ديگر نتايج ظاهر مي‌شود و اطلاعات و تصاوير مرتبط با سوژه مورد جست‌وجو را در اختيار کاربر قرار مي‌دهد. اين نقشه با اين هدف ظاهر شده است که گوگل از انطباق صرف واژه‌ها فاصله گرفته و بيشتر به سمت تشخيص چيزهايي برود که در جهان واقعي وجود داشته و روابطي ميان آن‌ها بيابد.

به اين ترتيب کاربر مي‌تواند انتظار داشته باشد که در هر بار جست‌وجو بهترين نتيجه ممکن را دريافت خواهد کرد.

در اين سيستم جديد که نقطه قوت گوگل در استفاده از نقشه دانش مي‌باشد، موتور جست‌وجوي گوگل متحول شده و مي‌توان گفت که نسل جديدي از جست‌وجوها را خواهيم ديد. از اين به بعد نوار جست‌وجو بعد از تحويل گرفتن کلمات از شما نتايجي را به شما نمايش خواهد داد که مانند گذشته محدود نيست. به عنوان نمونه اگر کلمه‌اي مانند Rumi را در سيستم جديد جست‌وجو کنيد گوگل به آساني تشخيص مي‌دهد که منظور شما پيدا کردن اطلاعاتي در مورد ''مولانا جلال‌الدين رومي'' است اما در سيستم قبلي اين هوشمندي وجود نداشت. از اين به بعد گوگل دقيقا مي‌فهمد که شما به دنبال چه موضوعي هستيد و با توضيحاتي خلاصه نتيجه را به شما نمايش مي‌دهد.

پايگاه readwriteweb در مورد اين پروژه مصاحبه‌اي را با خانم ''اميلي موکسلي'' انجام داده است که مدير ارشد بخش پروژه نقشه دانش هستند. اين مصاحبه را در ادامه مي‌خوانيم.

بگوييد که هدف گوگل از انجام پروژه نقشه دانش چيست؟

اين پروژه بـراي نقشه برداري از جهان واقعي طراحي شده است و مـا به دنبال ايـن هستيـم که رايانه‌ها آن را درک کنند. براي اين کار بايد يک رايانه درک کند که نکات مهم درباره يک موضوع چيست و بتواند روابط يک موضوع را با ديگر مسائلي که به آن مرتبط هستند به آساني کشف کند. من به اين بخش علاقه زيادي دارم.

شما چگونه در اين پروژه درگير شده‌ايد و به آن راه پيدا کرديد؟

حدود 3 سال است که من در گوگل کار مي‌کنم و در ابتدا پژوهش‌هاي زيادي را در اين شرکت انجام دادم. به عنوان نمونه تحقيق کردم که کاربران يک صفحه وب را چگونه با چشم خود اسکن مي‌کنند و در همين راستا بود که تابستان گذشته با همکارانم به اين نتيجه رسيديم که پروژه نقشه دانش را به مرحله اجرا درآوريم.

پس مي‌توان گفت که ايده اصلي کار به سال گذشته باز مي‌گردد؟

در حقيقت نقشه دانش کمي قديمي‌تر است و به سايت‌هاي Freebase و Metaweb برمي‌گردد که از 5 سال پيش وجود داشتند و ما 2 سال قبل آن‌ها را خريديم. پايه نقشه دانش در آن زمان ريخته شده بود و بعد از آن ما اين ايده‌ها را گسترش داده و قالب رابط کاربري خودمان را به آن اضافه کرديم.

اطلاعات جديد چگونه به بانک اطلاعاتي نقشه دانش افزوده مي‌شوند؟ آيا نقشه دانش مي‌تواند اطلاعات جديد را از کاربران خود نيز بياموزد؟

اين پروژه به صورت کامل توسط کارمندان گوگل پشتيباني مي‌شود و تا به حال بانک اطلاعاتي نقشه دانش به اندازه قابل قبولي جامع بوده است اما اين امکان هم وجود دارد که علايق کاربران به صورت استثناء با داشته‌هاي ما همپوشاني نداشته باشد و در اين حالت ما در حال تلاش براي پوشش اين روابط غير مترقبه هستيم. ما براي کامل کردن کارمان از مردم استفاده مي‌کنيم و سعي داريم که در اين راستا به مردم تکيه کنيم تا آن‌ها ما را متوجه مشکلات موجود در کارمان بکنيم.

به نظر مي‌رسد که نقشه دانش يک انقلاب بزرگ در جست‌وجوهاي وب باشد و از اين به بعد به جاي اين که گوگل، کاربران را به وب‌سايت‌هاي ديگر ارجاع دهد، در همان صفحه اول جست‌وجو به آن‌ها نتيجه‌اي را که به دنبال آن هستند، نمايش مي‌دهد؟

ما هميشه دوست داشتيم که سرعت رسيدن به نتيجه در جست‌وجوها را بالا ببريم و اين کار با نقشه دانش بسيار عملي‌تر از گذشته به نظر مي‌رسد. خراسان نوشت: ما قادر هستيم که با بالاترين سرعت شما را به محتواهاي خوبي که به دنبال آن هستيد، هدايت کنيم. از اين پس اطلاعاتي که کاربر به موتور جست‌وجو مي‌دهد بسيار با اهميت‌تر از گذشته خواهد بود.
 
 
 
برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید
برچسب ها: گوگل ، شبانه ، باشگاه ، جست و جو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار