استفاده از تبلت‌ها برای نویسندگان فرصتی استثنایی محسوب می‌شود. همراه داشتن تمامی نوشته‌های خود در وسیله‌ای سبک و همچنین امکان ویرایش آن‌ها ،امکانی‌ست که هر نویسنده‌ای به ارزش بالای آن واقف است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،حامد همايي راد در وبلاگ يک پزشک نوشت:
لذت تجربه‌ اولین‌ها در زندگی موهبتی است که هیچ‌گاه فراموش نمی‌شود. لمس صفحه‌ی آی‌پَد برای اولین بار نیز برای من مستثنی نبود. صفحه‌ای نسبتا بزرگ و نازک که به راحتی در میان دستان‌ام جا خوش می‌کرد و روان‌ترین رابط کاربری‌ای را داشت که تا به آن روز تجربه کرده بودم.

انگشتان دست تمام چیزی بود که برای کار با تبلت نیاز داشتم. در اوایل به دلیل نوع اپلیکیشن‌های موجود نیاز به داشتن قلم را احساس نمی‌کردید ولی تمامی اینها با ظهور برنامه‌هایی با ایده‌های نو و کارکرد فوق‌العاده‌ی آن‌ها برای طراحان و هنرمندان تغییر پیدا کرد. اپلیکیشن‌هایی همچون Paper و Draw Something بسیار محبوب شدند و داشتن قلمی با دقت رسم بالا در ظاهر یک مزیت محسوب می‌شد.

هفته پیش در رابطه با تبلت جدید سامسونگ که برای تولید محتوا بهینه‌سازی شده است نوشته بودم، گلکسی نوت ۱۰٫۱ دارای قلمی همراه خود که به زیبایی در بدنه‌ آن جا گرفته و جلوه‌ خاصی به تبلت می‌بخشد. اما همان‌طور که می‌دانید اکثریت تبلت‌های موجود قلمی همراه خود ندارند و باید آن را جداگانه خریداری کنید. قصد دارم در این نوشته نگاهی کنم به گزینه‌‎های موجود فعلی برای آی‌پَد (و تبلت‌های دیگری که فناوری لمسی آن‌ها از نوع خازنی است) و کاربردهایی که برای تبلتی با یک قلم می‌توان متصور شد.

یکی از محبوب‌ترین قلم‌های موجود فعلی، قلم Wacom Bamboo Stylus است؛ در دو نوع Solo به قیمت ۳۰ دلار و Duo به قیمت ۴۰ دلار تولید شده که نوع دوم آن در سر دیگر خود به خودکار مجهز گشته است تا نیازی به قلم دیگری برای نوشتن روی کاغذ نداشته باشید. مزیت خوبی که این قلم علاوه بر ساخت با کیفیت خود دارد، امکان تعویض سرقلم آن در صورت خرابی است.

قلم دیگری که لازم دیدم در اینجا معرفی شود Adonit Jot Pro است. این قلم را می‌توان نمونه‌ موفقی از یک ایده‌ ارزشمند دانست که سرمایه‌ اولیه مورد نیاز برای تولید آن توسط داوطلبین‌ای از سراسر جهان به واسطه‌ی سایت KickStarter تامین شد و Jot Pro توانست در مدت زمان کوتاهی به محصولی پُرفروش در میان رقبای خود تبدیل شود. طراحی شفاف سرقلم آن به شما کمک می‌کند هر جا که نیاز به دقت بالا در طراحی و نوشتن متون ریز دارید، با مشاهده‌ی زیر نوک قلمِ خود ابزاری بی‌مانند را همراه داشته باشید.

آهنربای کوچکی نیز در بدنه‌ این قلم ۳۰ دلاری تعبیه شده است که به خوبی با آهنربای مجاور آی‌پَد چِفت می‌شود و آن را تبدیل به وسیله‌ای مناسب جهت استفاده‌هایی همچون یادداشت‌برداری می‌نماید. سرقلم آن نیز به مانند قبلی قابل تعویض است و برای یک جفت سرقلم باید ۸ دلار بپردازید.

قلم‌های دیگری نیز همچون Studio Neat Cosmonaut (مناسب برای کشیدن دیاگرام‌ها)، Kensington Virtuoso (کارکرد عمومی و قیمت مناسب ۱۵ دلاری)، SGP Kuel H10 (کوچک ومناسب برای موبایل و تبلت با قیمت ارزان ۱۳ دلاری) و Senso Brush (مناسب جهت نقاشی) وجود دارند که در صورت تمایل می‌توانید نگاهی به وب‌سایت سازنده‌ی آن‌ها بیندازید (در اینجا و اینجا نیز امکان مشاهده‌ی ویدیویی در رابطه با کارکرد قلم‌های معرفی شده و چند قلم دیگر وجود دارد).

اگر موافق باشید اندکی از بحث قلم‌ها خارج شده و به این مسئله بپردازیم که اصولا داشتن یک قلم برای تبلت چه امکاناتی را برایمان فراهم می‌آورد؟ جهت ادامه‌ بحث، سناریوهای زیر را از نظر می‌گذرانیم:

در صورتی که مهندسِ طراح یا هنرمند هستید
اکثر طراحان، معماران و هنرمندان عادت دارند طرح‌های اولیه یا به اصطلاح Sketch های خود را توسط مداد یا خودکار روی کاغذ بکشند. با گسترش استفاده از تبلت‌ها، اپلیکیشن‌های مناسب این قشر از کاربران نیز به شدت فراگیر شده تا جایی که حتی افراد عادی نیز تمایل به داشتن چنین اپلیکیشن‌های تخصصی‌ای نشان می‌دهند. اپلیکیشن‌هایی که در صورت کشیدن طرحی غلط و یا انجام عمل اشتباهی در آن‌ها، می‌توانید به راحتی به مرحله‌ قبل بازگشته و با اصلاح مورد اشتباه به طراحی خود ادامه دهید، بدون آن‌که هزینه‌ای اضافه از لحاظ زمانی برای کشیدن دوباره‌ طرح پرداخته باشید و در عین حال به حفظ محیط زیست با مصرف کمتر کاغذ کمک نموده‌اید.

اما قبول دارید که کشیدن طرحی مناسب با استفاده از انگشتان دست توسط هنرمندی که تابه‌حال به کاغذ و قلم معمولی عادت کرده تا حدی دشوار و غیرعادی به نظر می‌رسد. از این رو استفاده از قلم برای این دسته از کاربران بسیار منطقی و به‌جاست و موانع حرکت به سمت دیجیتالی کردن طراحی‌ها را به حداقل می‌رساند.

در صورتی که نویسنده یا ویراستار هستید
استفاده از تبلت‌ها برای نویسندگان فرصتی استثنایی محسوب می‌شود. همراه داشتن تمامی نوشته‌های خود در وسیله‌ای سبک و همچنین امکان ویرایش آن‌ها در هر لحظه، امکانی‌ست که هر نویسنده‌ای به ارزش بالای آن واقف است.

اگرچه تجربه‌ تایپ از طریق صفحه‌کلید مجازی تبلت چندان خوشایند نیست ولی ابزارهای جانبی زیادی نیز همچون صفحه‌کلیدهای بی‌سیم -که با Bluetooth به تبلت وصل می‌شوند- برای هر چه راحت‌تر نمودن عمل تایپ معرفی شده‌اند.

برای این دسته از کاربران، قلم دیجیتالیِ تبلت کارایی خود را در کارهای ویراستاری به خوبی نشان می‌دهد. انجام کارهایی مثل حرکت دادن نشانگر مابین کلمات و انتخاب قسمتی از متن و حذف یا ویرایش آن توسط قلم در مقایسه با استفاده از انگشتان بسیار راحت‌تر و سریع‌تر صورت می‌پذیرد. بنابراین اگر جزو این دسته از کاربران هستید، خرید قلم و یک صفحه‌کلید جانبی را برای تبلت‌تان توصیه می‌کنم.

در صورتی که کاربر معمولی هستید
کاربر معمولی تبلت، کاربری است که اکثریت مواقع از تبلت برای خواندن، سرگرمی و به اصطلاح «مصرف محتوا» استفاده می‌کند، نه «تولید محتوا» به مانند کاربرانی که در بالا به آنان اشاره شد. ماهیت خود تبلت‌ها نیز در ابتدا بیش‌تر مصرف‌گرایانه بود و به همین دلیل، انگشتان دست برای راحتی، واسطه‌ی ارتباط با آن‌ها شدند.
موارد بسیار کمی برای یک کاربر معمولیِ تبلت وجود دارد که در آن نیاز به داشتن قلم احساس شود. از این رو خرید چنین وسیله‌ای برای تبلت چندان مفید نخواهد بود مگر اینکه بخواهید به هر قیمتی تجربه‌اش کنید.

نتیجه‌گیری
استیو جابز شدیدا معتقد بود که یک تبلتِ ایده‌آل و کارا نیاز به هیچ‌گونه وسیله‌ی جانبی ندارد و به همین دلیل بود که در ابتدای بازگشت‌اش به عنوان مدیر شرکت اپل، طرح کامپیوتری لوحی را که در آن از قلم برای ارتباط کاربر با دستگاه استفاده می‌شد، به طور کلی کنار گذاشت و چندین سال صبر نمود تا فناوری، ابزارهای لازم برای خلق محصولی همچون آی‌پَد را امکان‌پذیر سازد.

در واقع ضرورت وجود قلمی برای آی‌پَد جهت استفاده‌ی بهینه از آن، آن چیزی نیست که اپل تبلت خود را بر اساسش طراحی و تولید کرده باشد؛ اما همان‌طور که دیدیم، وجود یک قلم مناسب می‌تواند برای تولید محتوا در شرایط بحث شده بسیار کارآمد باشد.

نظر شما در این باره چیست؟ خوشحال می‌شویم تجربیات خود را در این رابطه با ما و خوانندگان سایت در میان بگذارید.

برچسب ها: قلم ، تبلت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار