جهانبخش سلطاني بازيگر سينما و تلويزيون در گفتگو با
خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص سينماي دفاع مقدس اظهار داشت: براي انتقال فرهنگ دفاع مقدس تلويزيون در مقايسه با سينما به علت طيف وسيع بينندگان، تاثيرگذاري فراوان و ارتباط نزديكي كه با مخاطبان خود دارد، قادر به عملكرد بهتري است، اما سينما به دليل جهان بيني خود در فرهيختگان به خصوص اهل قلم تاثير بيشتري دارد.
سلطاني در خصوص سير تحول شخصيتهاي سينمايي و داستاني دفاع مقدس خاطرنشان كرد: بايد با الگوبرداري از واقعيتهاي و استفاده از پارامترهاي فني مانند موسيقي، صدا و ... به نمايش رشادتهاي زنان كه همه پايه رزمندگان به دفاع پرداختهاند توجه شود، اما متاسفانه نقش زن در سينماي دفاع مقدس ناديده گرفته شده است.
وي در خصوص دلايل تضعيف سينماي دفاع مقدس اظهار داشت: بسياري از تهيهكنندگان و كارگردانان به دليل دشواري اين ژانر از سينما، كمبود وسايل، امكانات و بودجه به سراغ ساخت اين فيلمها نميروند.
وي افزود: در صورت ارائه بودجه كافي، پشتيباني و پيش توليد قوي و فيلمنامه مناسب ميتوان در انتقال فرهنگ دفاع مقدس و جذابيت هر چه بيشتر اين ژانر گام برداشت.
اين هنرمند در خصوص نگاه مديران به آثار دفاع مقدس خاطرنشان كرد: مديران در صورت به نمايش گذاشتن اين آثار در معرض ديد عموم، انعكاس واقعيت ها و گرامي داشتن مجاهدتها و رشادت هاي رزمندگان قادر به عملكرد بهتري خواهند بود.
سلطاني در خصوص شاخص جدايي سينماي دفاع مقدص از سينماي جنگ اذعان كرد: در سينماي جنگ مسائل و موضوعات اصلي زندگي واقعي مطرح نيست و در اصل بيشتر به دنبال قهرمان سازيهاي كاذب و استفاده از تخيلات فقط براي سرگرم كردن عوام است.
اين هنرمند تصريح كرد: در حالي كه در سينماي دفاع مقدس مسائلي همچون، دين، ايمان و از خود گذشتگي مطرح ميشود كه كار را براي سازندگان بسيار سخت ميكند و البته در اين سال ها كارهاي فاخر بسياري ساخته شده، اما اين آثار نيز توانايي به تصوير كشيدن اين موضوعات را ندارند.
سلطاني در پايان در خصوص تاثير برپايي جشنواره مقاومت در عملكرد بهتر سينماي دفاع مقدس خاطرنشان كرد: اين جشنواره به لحاظ كيفيتي و تكنيكي ميتواند باعث ماندگاري اين آثار و ديده شدن آن ها توسط مخاطبان شود./ي2