حسن توكلي رودسري،كارشناس تاريخ در گفتگو با خبرنگار
بخش تجسمي باشگاه خبرنگاران درباره اهميت قرآن هاي به نمايش گذاشته شده در بخش نمايشگاه قرآن از سوي كتابخانه ملي گفت: در اين نمايشگاه قرآن هايي به نمايش گذاشته شده است كه داراي ارزش فراواني است.
وي گفت:در حقيقت نه تنها از نگاه هنري بلكه شيوه به كارگيري و استفاده از كاغذهاي دوره هاي مختلف نيز يكي ديگر از ويژگيهاي منحصر به فرد اين قرآنهاي ارزشمند است.
وي گفت:استفاده از رنگهاي مختلف به ويژه رنگ زرافشان،طلايي،آبي در دوره هاي مختلف در اين نسخ بسيار قابل توجه است.
وي در ادامه تصريح كرد:نمونه هاي مختلفي از قرآنهاي دوره هاي تاريخي در كشورمان در اين نمايشگاه به نمايش گذاشته شده است كه هريك نشان دهنده اوج هنرهاي والاي ديني و نيز توجه مردم به كتاب آسماني بوده است.
وي گفت:قديميترين قرآن هايي كه از سوي كتابخانه ملي به نمايش گذاشته شده است مربوط قرن ششم هجري قمري است كه جز شاهكارهاي هنري در حوزه هنر ديني است.
توكلي گفت:قرآنهاي به نمايش گذاشته شده ميتواند بيانگر هنر ديني در گذر تاريخ باشد و نيز پژوهشي براي آينده محسوب مي شود.
وي اظهار داشت:پژوهشگراني كه ميخواهند در اين زمينه تحقق و پژوهش كنند ميتوانند از اين نمايشگاه استفاده نمايند.
وي در ادامه خاطرنشان كرد:آرايه ها يي كه در اين قرآنها استفاده شده بسيار مورد توجه است در حقيقت تذهيب و ديگر هنرهاي سنتي در اين كتابهاي آسماني قابل توجه است.
وي گفت:قرآن هاي به نمايش گذاشته شده در اين نمايشگاه نمونه هاي ارزشمندي است كه هر پژوهشگري ميتواند تحقيقات گسترده اي را بر روي هر يك از اين قرآن هاي ارزشمند و نفيس را داشته باشد.
وي گفت:هنرهاي تزئيني در قرآن ئهاي نفيس دوره هاي مختلف تاريخي جلوه اي ديگر به اين كتب آسماني بخشيده است و هريك داراي ارزش كم نظيري به لحاظ تاريخي و هنري دارند./ه