به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ مهندس همایون مظاهری با بیان این مطلب افزود: شکلگیری صنایع تبدیلی در صنعت کشاورزی زمانی ممکن است که در تولید یک محصول به سطح انبوه رسیده باشیم، از این رو با توجه به سطح تولیدات خود در زمینه گردو و زیتون اینک امکان راهاندازی صنایع مذکور در استان ایلام فراهم شده است.
وی با اشاره به اینکه در زمینه فرآوری از زیتون و گردو به صنایع تبدیلی نیازمندیم، خاطرنشان کرد:در صورت ایجاد و شکلگیری صنعت تبدیلی در کنار این دو محصول، بهرهبرداری که در حال حاضر از آنها به عمل میآید، بیشتر خواهد بود.
مدیرباغبانی جهادکشاورزی استان ایلام درباره خلاء در روابط بین کارشناسی باغبانی و کارشناسی اصلاح نبات جهت رسیدن به یک نمونه میوه مطلوب شرایط جوی استان نیز گفت: این موضوع یک بحث ملی است، اما مدتی در خصوص ایجاد یک مرکز تحقیقاتی در ایلام در زمینه باغبانی رایزنیهای به عمل آمده و صحبتهایی هم شده است.
وی در زمینه تولید میوههایی که در ایلام به حد خودکفایی رسیده است، گفت: در حال حاضر استان ایلام بخاطر تولید انبوه انگور بویژه انگور یاقوتی از واردات آن بینیاز است و در این زمینه به خودکفایی رسیدهایم.
مظاهری از ضرورت گرایش به تولید محصولات باغی خشک جهت ایجاد یک چرخه صادراتی از این نوع محصولات نیز خبر داد و تأکید کرد: بهترین شیوه برای ایجاد چرخه صادراتی میوه بویژه به کشورعراق، ایجاد باغات میوههای خشک مانند پسته وگردو است که هم اینک در استان قدمهایی در این زمینه برداشته شده است.
مدیرباغبانی جهادکشاورزی ایلام وجود گذرگاه مهران را فرصتی برای تحقق چنین چرخهای برشمرد وگفت: برای تحقق صادرات دائم تولیدات کشاورزی استان به عراق، بهترین شیوه تولید محصولات باغی خشک است؛ چرا که این بازار دائم و ارزآور نیز است. /س