بدهي بالا و کاهش درآمد نسل جوان آمريکا عاملي بازدارنده در روند بهبود اقتصاد اين کشور محسوب مي شود.

به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه فايننشال تايمز ؛ اين روزنامه در گزارشي نوشت: سهم آمريکايي هاي هجده تا بيست و چهار ساله که سال گذشته مشغول به کار شدند، در روندي نزولي به پنجاه و چهار درصد رسيد که طبق گزارش مرکز تحقيقاتي پيو، پايين ترين ميزان از سال هزار و نهصد و چهل و هشت است که وزارت کار آمريکا ثبت اين روند را آغاز کرد.

نرخ بيکاري آمريکايي هاي شانزده تا بيست و چهار سال بالاي شانزده درصد است که بيش از دو برابر نرخ بيکاري ملي است.ميزان بيکاري جوانان در سراسر جهان به سطوح بحراني رسيده است و به گزارش سازمان بين المللي کار، تقريبا سيزده درصد نيروي کار جوان جهان امسال بيکار بودند.

اما اين مشکل در آمريکا يک ويژگي خاص دارد، اينکه بازار ضعيف کار با سطوح بي سابقه بدهي آموزشي که براي متوسط فارغ التحصيلان حدود بيست و پنج هزار دلار است،‌ تقارن پيدا کرده است. اين مشکل مجموعا تهديدي براي بهبود  توان درآمدي جوانان آمريکا است و مي تواند تاثيرات دراز مدتي بر رشد اقتصاد اين کشور داشته باشد.

 با نقش مهمي که جوانان در پيروزي باراک اوباما در انتخابات سال دو هزار و هشت داشتند، کاخ سفيد تدابيري براي کاهش فشار هزينه هاي دانشگاه انديشيده است که مي تواند در جلب آراء جوانان موثر باشد. اما با توجه به وسعت مشکل، اقدامات اتخاذ شده  از جمله با هدف کاهش بدهي دانشجويان کافي نبوده است.

کارشناسان ميگويند، وام هاي بالاي دانشجويان نقش بازدارنده در  روند بهبود اقتصاد آمريکا دارد. مطالعات نشان مي دهد،‌ فارغ التحصيلان اخير دانشگاههاي اين کشور خريد خودرو و خانه را به تاخير مي اندازند که اين امر مانعي در برابر رشد اقتصادي در کوتاه مدت است.مسئولان وام دانشجويي معتقدند، مشکل بدهي دانشجويان به اقتصاد آمريکا لطمه مي زند و ارتباط آن با بازار مسکن ممکن است بيش از حدي باشد که به نظر مي رسد.

نتايج مطالعه اي در دانشگاه هاروارد نشان مي دهد، ميزان تشکيل خانوار در آمريکا که محرک عمده اي براي تقاضا براي مسکن است، روندي نزولي داشته است به طوري که از سال دو هزار و هفت تا دو هزار و يازده هر سال فقط ششصد تا هشتصد هزار خانوار جديد شکل گرفته است که در مقايسه با سالانه يک ميليون و دويست تا يک ميليون و سيصد هزار خانوار در چهار سال قبل از آن کاهش قابل ملاحظه اي است.

طبق گزارش بانک مرکزي آمريکا، آمريکايي هاي زير سي و پنج سال از سال دو هزار و يک  بيش از يک سوم دارايي خالص شان را از دست داده اند که جبران آن با توجه به بازار کار راکد امروز بسيار دشوار خواهد بود. اين رقم در مورد همه سطوح سني بيست و هفت درصد است. همچنين درآمد متوسط افراد زير سي و پنج سال از سال دو هزار و هفت تا دو هزار و ده حدود ده و نيم درصد کاهش داشت که بيشترين کاهش درآمد در ميان گروههاي سني است. ميزان کاهش کلي درآمد در آمريکا هفت و هفت دهم درصد بوده است.

درحاليکه مدرک دانشگاهي همچنان نسبت به مدرک ديپلم دبيرستان نويد دهنده درآمد بالاتري است، به گزارش بانک مرکزي آمريکا، متوسط درآمد فارغ التحصيلان دانشگاه از سال دو هزار و هفت تا دو هزار و ده تقريبا ده درصد کاهش داشت. اين رقم در مورد فارغ التحصيلان دبيرستان پنج درصد بود.

جوانان آمريکا به موقعيت نامطلوب شان در اقتصاد امروز واقف اند به طوري که در نظرسنجي  روتگرز از فارغ التحصيلان اخير دانشگاه فقط شانزده درصد معتقدند بودند نسل آنها نسبت به نسل قبل موفقيت مالي بيشتري خواهد داشت. حدود نيمي از پرسش شوندگان شغل تمام وقت داشتند و چهل درصد فارغ التحصيلان داراي وام مي گفتند که خريد اقلام بزرگ مانند خودرو و خانه را به تعويق انداخته اند.
اين امر روند هرچه سخت تر بهبود اقتصاد آمريکا را در پيوند تنگاتنگ با دارايي نسلي قرار مي دهد که گرفتار سطوح بالاي بدهي و کاهش درآمد است.
برچسب ها: آمریکا ، اقتصاد ، جوان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار