متین السادات نصری، مدرس دانشگاه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: فشار خون بالا، بیماری های قلبی عروقی و دیابت به صورت غیر مستقیم گرایش ارثی به زوال عقل هستند که خطر سکته ی مغزی را افزایش می دهند.
وی گفت: اما نباید تاثیرات محیطی را در بروز این اختلال نادیده بگیریم چرا که در بروز و تشدید زوال عقل تاثیرات محیطی نقش بسزایی ایفا می کنند.
وی در ادامه افزود: سیگار کشیدن، مصرف زیاد نمک، مشروبات الکلی، غذاهای کم پروتئین، چاقی، نافعالی و استرس خطر سکته ی مغزی را افزایش می دهد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: بنابراین باید توجه داشت که زوال عقل نتیجه ی مشترک عوامل ژنتیکی و محیطی است چرا که با رعایت رژیم غذایی مناسبت، ورزش کردن و سعی در کاهش استرس این اختلال نیز در افراد کاهش پیدا کرده است./ح