برای پیشگیری از مسمومیت غذایی خوب است غذای سحری را زودتر تهیه کنید و پس از کمی خنک شدن در یخچال قرار دهید و هنگام سحر آن را دوباره خوب گرم کنید.
اگر بعد از افطار، سحری را تهیه کرده اید و نمی توانید آن را به سرعت خنک کرده و در یخچال قرار دهید، درپوش قابلمه ی غذا را در حالی که هنوز روی شعله اجاق گاز است بگذارید به نحوی که کاملا دهانه ظرف را بپوشاند، سپس بدون آن که درپوش قابلمه را بردارید بگذارید بماند تا هنگام سحر مجددا آن را داغ کنید.
این روش فقط برای چند ساعت قابل استفاده است، وگرنه به طور معمول غذای آماده ی مصرف را یا باید به طور کامل سرد کرد، یعنی درون یخچال نگهداری کرد( دمای یخچال حدود 5-4 درجه سانتی گراد بالای صفر است)، و یا باید به صورت کاملا داغ یعنی شعله کنترل شده آتش (یعنی دمای بالای 80 درجه) نگه داشت. نگهداری غذا در شرایط نه سرد و نه داغ خطرآفرین است
باید از خريد مواد غذايي آماده مصرف از قبيل زولبيا و باميه، حليم، نان و شيريني سنتي، كله پاچه، دل و جگر، بستني، شربت آلبالو و زرشك از دستفروشان و دوره گردان خودداري شود
پنیر مورد استفاده باید از پنیر بهداشتی و مطابق با استانداردهای بهداشتی باشد؛ گرایش جامعه در حال حاضر بهسوی صنعتیشدن باعث شده است مردم به محصولات محلی و سنتی با دید ویژه نگاه کرده و ارزش ویژهای قائل شوند.
براي استفاده از مواد غذايي كه به صورت آماده در اختيار شما قرار ميگيرد مانند آش و حليم موارد بهداشتي را در نظر بگيريد.
با توجه به پخت نامناسب زولبيا و باميه در صورتي كه قصد خريد و مصرف اين مواد را داريد يا خودتان آن را در خانه تهيه كنيد و يا آن را از محلي بخريد كه به رعايت نكات بهداشتي در آنجا اطمينان داريد؛ بهتر است مصرف اين ماده غذايي را به دليل مشكلات مربوط به روغني كه براي پخت استفاده ميشود و نيز شيرين بودن زياد آن و امكان استفاده از جوش شيرين كم كنيد. استفاده از غذاهاي سهلالهضم در افطار توصيه ميشود. در زير به تعدادي از غذاهاي سهل الهضم و كند هضم اشاره شده است.
برای پیشگیری از مسمومیت غذایی خوب است غذای سحری را زودتر تهیه کنید و پس از کمی خنک شدن در یخچال قرار دهید و هنگام سحر آن را دوباره خوب گرم کنید.
اگر بعد از افطار، سحری را تهیه کرده اید و نمی توانید آن را به سرعت خنک کرده و در یخچال قرار دهید، درپوش قابلمه ی غذا را در حالی که هنوز روی شعله اجاق گاز است بگذارید به نحوی که کاملا دهانه ظرف را بپوشاند، سپس بدون آن که درپوش قابلمه را بردارید بگذارید بماند تا هنگام سحر مجددا آن را داغ کنید.
این روش فقط برای چند ساعت قابل استفاده است، وگرنه به طور معمول غذای آماده ی مصرف را یا باید به طور کامل سرد کرد، یعنی درون یخچال نگهداری کرد( دمای یخچال حدود 5-4 درجه سانتی گراد بالای صفر است)، و یا باید به صورت کاملا داغ یعنی شعله کنترل شده آتش (یعنی دمای بالای 80 درجه) نگه داشت. نگهداری غذا در شرایط نه سرد و نه داغ خطرآفرین است
سبزی ضدعفونی شده را بیش از یکی دو روز نمی توانید در یخچال نگهداری کنید، زیرا زرد و خراب می شود باید توجه داشت سبزیجاتی که به صورت پخته مصرف می شوند، نیازی به ضدعفونی کردن ندارند./س
.