به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از شانا، مجری طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند در گفت و گو با خبرنگار شانا با اعلام این خبر افزود: ظرف یکی دو روز آینده، کمپرسور اصلی واحد تصفیه گازوییل وارد مدار و عملیات راه اندازی واحد و ورود خوراک آغاز خواهد شد.
رشید سیدیان تاکید کرد: تا یکی دو هفته آینده محصول نهایی این واحد تولید و روزانه 8 میلیون لیتر گازوییل کم گوگرد دارای استاندارد یورو 4 اروپا در این پالایشگاه آغاز خواهد شد.
وی تصریح کرد: با راه اندازی این واحد که ظرفیت آن 53 هزار بشکه در روز است، گوگرد موجود در گازوییل تولیدی پالایشگاه به کمتر از 40 (ppm) کاهش می یابد که این کاهش آلاینده های زیست محیطی را به دنبال دارد.
سیدیان با اشاره به افزایش حدود 1.5 میلیون لیتری تولید گازوییل پالایشگاه امام خمینی (ره) با راه اندازی واحد تصفیه گازوییل تصریح کرد: تولید کنونی گازوییل این پالایشگاه هم اکنون روزانه 7.4 میلیون لیتر است که با راه اندازی این واحد به حدود 8 میلیون لیتر در روز خواهد رسید.
وی افزود: واحد RCD واحد بعدی است که هم اکنون مراحل راه اندازی را طی می کند و خطوط لوله آن جمع آوری شده و در حال پرکردن کاتالیست است.
رشید سیدیان تصریح کرد: خروجی واحد تقطیر به عنوان خوراک وارد این واحد و پس از استحصال متال و گوگرد و دیگر فلزات موجود در آن در راکتورهایی با ضخامت دیواره ای حدود 34 سانتی متر به عنوان خوراک به واحد بنزین سازی اصلی ارسال می شود.
مجری طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند تاکید کرد: پس از واحد RCD, واحدهای RFCC، ال پی جی، پروپیلن و گوگردسازی به عنوان آخرین واحدهای باقیمانده از طرح در مرحله راه اندازی قرار خواهند گرفت.
پروژه بهینهسازی و بهبود کیفیت فرآوردههای نفتی پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند، بزرگ ترین پروژه در دست اجرای شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران است که با بهره برداری کامل از آن، پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند در سال جاری به بزرگ ترین تولیدکننده بنزین پالایشگاهی در کشور تبدیل می شود و بیشترین سهم تولید بنزین کشور را به خود اختصاص می دهد.
با اجرای طرح توسعه در پالایشگاه امام خمینی شازند، این پالایشگاه به عنوان نخستین پالایشگاه کشور در زمینه تبدیل 90 درصد از نفت خام ورودی به مواد با ارزش از جمله گاز مایع، بنزین، گازوییل، پروپیلن و نفت سفید و تنها 8.4 درصد از نفت خام این پالایشگاه به نفت کوره و قیر تبدیل می شود.
افزایش ظرفیت پالایشی پالایشگاه اراک از 170 هزار بشکه در روز به 250 هزار بشکه در روز، تغییر ترکیب خوراک پالایشگاه از 100 درصد نفت خام اهواز ـ آسماری به مخلوط 55 درصد نفت اهواز ـ آسماری و 45 درصد نفت خام سنگین از حوزه های دزفول شمالی، کاهش تولید نفت کوره از روزانه 38 هزار بشکه به روزانه 15 هزار بشکه، تولید محصولات با استاندارد یورو 2004 اروپا و کاهش انتشار مواد آلاینده محیط زیست، از دیگر اهداف اجرای طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های نفتی پالایشگاه شازند است./س