به گزارش
خبرنگارباشگاه خبرنگاران قم، مجید محمدیان با بیان توصیه هایی در تهیه زولبیا و بامیه، گفت: زولبیا و بامیه باید عطر و طعم مناسب و رنگ روشن داشته و آثار ذرات سوخته شده روی آنها وجود نداشته باشد و بیش از حد خمیر نباشد.
محمدیان با بیان اینكه سوختگی و تغییر رنگ قهوه ای در زولبیا و بامیه نباید مشاهده نشود، خطاب به مصرف كنندگان، گفت: اگر رنگ زولبیا و بامیه به قهوه ای و سیاهی متمایل باشد، حرف فروشنده را كه 'برشته شده و دیر از روغن برداشته شده است'، را باور نكنید.
وی افزود: این نوع زولبیا و بامیه ها در روغن های سوخته و چند بار استفاده شده، تهیه شده اند كه به دلیل وجود سم مهلك آكریلامید به شدت سرطان زا است.
وی با بیان اینكه این نوع شیرینی باید در یخچال یا محل خشك و خنك نگهداری شود، تاكید كرد: از نگهداری طولانی مدت این محصول در منزل خودداری شود و توصیه می شود آن را در حجم كم خریداری كنند و در اسرع وقت مورد استفاده قرار دهند.
رییس مركز بهداشت قم با اشاره به اینكه برای بسته بندی باید صرفا از جعبه هایی كه دارای پروانه ساخت و مشخصات بهداشتی هستند، استفاده شود، گفت: زولبیا و بامیه فقط باید از مراكز مجاز مانند قنادی ها تهیه شود و مواردی كه در سوپرماركت ها بدون مشخصات بهداشتی توزیع می شود، مورد تایید بهداشتی نمی باشد.
وی توصیه كرد: افراد مبتلا به دیابت (قند خون بالا)، چاقی و چربی خون بالا تا حد ممكن از مصرف این نوع شیرینی پرهیز كرده و در صورت تمایل در حداقل مقدار ممكن مصرف كنند.
وی افزود: در وعده سحری از مصرف زولبیا و بامیه خودداری شود، زیرا به علت شیرینی بالای آن، قند خون را به سرعت افزایش داده و باعث ایجاد گرسنگی زودرس در ساعات ابتدایی روز می شود./س